CHP Avrupa'da etkisini artırıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, CHP'nin 2013 yılından itibaren Avrupa'da örgütlenme faaliyetlerini hızlandırdığını ve bu çerçevede geçen yıl kurulan CHP Avrupa Federasyonu'nun önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Almanya'nın Köln kentini ziyaret eden Mehmet Tüm, ziyareti sırasında CHP örgütleri ve Avrupa'da yaşayan Türklerle düşünce alışverişinde bulunmayı hedeflediğini ifade etti. Almanya'da yaşayan 3.5 milyon Türk kökenli bireyin Türkiye ile Almanya arasındaki bağları sürdürdüğünü vurgulayan Tüm, çifte vatandaşlık konusuna da değinerek, Alman vatandaşlığına geçen Türklerin yeniden Türk vatandaşlığına geçmelerini önerdi. Tüm, Türkiye ile bağlantılarını koparmayan bir Türk nüfusunun önemine dikkat çekti.

"CHP TOPLUM İÇİN UMUT KAYNAĞI"

CHP'nin Avrupa'da önemli çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Tüm, Türkiye'de süregelen sorunlara dikkat çekti. Yoksulluk ve yasakların artışına değinen Tüm, mevcut iktidarın laik, demokratik hukuk devleti ilkelerini ve Cumhuriyeti yok ettiğini belirtti. CHP'nin iktidara gelmesiyle birlikte bu tahribatı yeniden inşa edeceğine vurgu yapan Tüm, geçmiş yerel seçimlerde CHP'nin yüzde 38 oy artışı ile birinci parti olduğunu ve belediye başkanlarının sosyal belediyecilik alanındaki başarılarının halk için bir umut kaynağı oluşturduğunu ifade etti.

"ALMANYA'DA 22 CHP BİRLİĞİ VE 4 TEMSİLCİLİĞİ VAR"

Türkiye'den Avrupa'ya gerçekleşen beyin göçüne de değinen Tüm, güvensizlik ve mutsuzluk nedeniyle özellikle akademisyenler ve doktorların yurtdışına gitmek zorunda kaldığını belirtti. Bu göçün temel nedenlerinin hastanelerdeki tehdit ortamı ve nitelikli gençlerin iş bulma zorlukları olduğunu aktaran Tüm, AKP'nin nepotizm ve liyakatsizlik politikaları yüzünden Türkiye'nin büyük bir kayıp yaşadığını vurguladı. CHP iktidarı ile bu göçü engellemek için hukukun üstünlüğünü yeniden tesis edeceklerini ifade etti. Almanya'da 22 CHP birliği ve 4 temsilciliğinin bulunduğunu belirten Tüm, dünya genelinde ise 53 birliğin mevcut olduğunu kaydetti. Yurtdışı birliklerinin çifte vatandaşlık konusuna önem vereceğini ve Almanya'daki tüm vatandaşları kucaklayacaklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri