CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "fındık mitingi"nde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun’da gerçekleştirdiği ziyaret ve konuşmalarında, Türkiye’deki sosyal medya erişim engelleri ile ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Özel, Giresun'un ve Karadeniz Bölgesi'nin önemi üzerine vurgu yaparak, bölgeden başlayacak bir değişimin Türkiye genelinde etkili olacağını belirtti.

Özgür Özel, Instagram'a getirilen erişim engelini ve sosyal medya üzerindeki genel yasakları eleştirerek, "Instagram konusunda bir küresel saçmalık, bir de ulusal saçmalık yaşanıyor" dedi. Meta'nın, İsrail tarafından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin ölümüyle ilgili paylaşımlara kısıtlama getirmesini ve Türkiye'nin buna misilleme olarak Instagram'ı kapatmasını sert bir şekilde eleştirdi.

Özel, sosyal medyanın özgürlük ortamı olması gerektiğini vurgulayarak, "Bu tip bir hizmet sağlayıcının, kendi ülkesinin eleştirildiği durumda özgürlükleri kısıtlaması kendi bindiği dalı kesmektir" dedi. Ayrıca, "Türkiye'de Instagram'ı kapatmak, milyonlarca insanın haberleşme ve ticaret yapma şeklini olumsuz etkiliyor. Bu karar tamamen saçmalık ve yanlış" ifadelerini kullandı.

Gençlere seslenen Özel, mevcut yasakçı zihniyetin gençlerin oylarıyla değiştirileceğini ve sosyal medya üzerindeki engellemelerin bir daha yaşanmayacağını belirtti. "Bugün Türkiye'yi yönetenler canları istediğinde sosyal medyayı kapatabiliyorlar. Genç seçmenler bu yasakçı zihniyete karşı durarak, gelecekte sosyal medya yasaklarının önüne geçecek" şeklinde konuştu.

Özel, CHP’nin genel seçimlerde en iyi sonuçları elde edeceğini ve iktidarı kazanacağını ifade etti. "Zamanında yapılacak seçimlerle 3 yıl, 3,5 yıl sonra genel iktidarı alacağız ve 2029 seçimlerinde Sakarya'dan Artvin'e kadar geniş bir bölgeyi al bayrağımızın renkleriyle boyayacağız" dedi. Ayrıca, CHP'nin genel seçimlerde birinci parti olacağına inandığını ve tüm sandıklardan başarıyla çıkma kararlılığında olduklarını söyledi.

Özel, partisinin birlik içinde çalışarak başarılı olacağını ve CHP'nin Türkiye'nin kurulan ilk partisi olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de önemli bir rol oynayacağını belirtti. “Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapıları herkese açıktır. Baba ocağının tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tedir” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'nin İletişim Başkanlığı'nın yetkilerini sınırlandıran kararlarına da değindi. Anayasa Mahkemesi’nin, İletişim Başkanlığı'nın sansür uygulamalarına ilişkin düzenlemeleri iptal ettiğini belirten Özel, "Bu kararların ardından yapılan erişim engelleri ve sansür uygulamaları, hukukun üstünlüğünü hiçe saymaktadır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri