CHP Genel Başkanı Özgür Özel, metal işçileriyle buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde metal işçilerinin grev çadırını ziyaret etti. Burada işçilerle bir araya gelen Özel, Türkiye işçi sınıfına ve emeğiyle geçinen herkese önemli mesajlar verdi.

CHP Lİderi Özel, işçilere yaptığı konuşmada, "Türkiye işçi sınıfına ve Türkiye'de emeğiyle geçinen herkese şu sözü veriyoruz; iktidarımızla birlikte ilk iş, örgütlenmenin önündeki tüm engelleri kaldıracağız." dedi. İşçilere verilen ücretlerin yetersiz olduğunu belirten Özel, işçilerin haklarını savunmasının en doğal insan hakkı olduğunu vurguladı.

"İŞÇİLERİN HAKLARINI KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

İşverenle işçi arasında sağlıklı bir ilişkinin kurulmasının önemine dikkat çeken Özel, "Bir sendikanın en mutlu günü, işverenle üyesinin buluştuğu ve işbaşı yapıldığı gündür." şeklinde konuştu. İşverenle dostluk ve uzlaşma için randevu talep edilmesini isteyen Özel, işçilerin haklarını korumak için mücadele edeceklerini ifade etti.

Özel, işçilerin sendikalı olmasının önemini de dile getirerek, "Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart seçimlerinden birinci parti olarak çıktı ve Türkiye’nin 1. partisidir. İktidarımızla birlikte, işçi ve işverenin karşı karşıya gelmesini istemiyoruz. Devlet olarak her zaman işçinin yanında olacağız." dedi.

"ASGARİ ÜCRET 25 BİN LİRA OLABİLİRDİ"

Asgari ücreti "sefalet ücreti" olarak tanımlayan Özel, geçtiğimiz yıl hükümetin verdiği sözlere rağmen asgari ücreti artırmadığını belirtti. "Eğer bu sözler tutulmuş olsaydı, bugün asgari ücret 25 bin lira olabilirdi." diye ekledi.

Özel, işçilerin mücadelelerini sonuna kadar destekleyeceklerinin altını çizerek, Türkiye'deki sendikalaşma oranını artırmayı hedeflediklerini ifade etti. "Öncelikle yüzde 50, sonra Bülent Ecevit'in bıraktığı yüzde 75 sendikalaşma hedefini gerçekleştireceğiz." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri