CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Öcalan’ın konuşması gerekirse, bulunduğu yerden çağrı yapabilir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’ni (TUSAŞ) ziyaretinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

TUSAŞ’ı "Türkiye’nin gözbebeği" olarak nitelendiren Özel, burada 17 bin kişinin istihdam edildiğini vurguladı ve kurumu yıpratmak yerine eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi. Özel, “Kurum, geçen yıl 1 milyar dolar gelir kazandırdı. Eksiklikler varsa giderilmeli ve kurumun silahlı kuvvetler veya polis tarafından korunması sağlanmalı” dedi. TUSAŞ'ın güvenliği konusunun, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları tarafından değerlendirileceğini düşündüğünü de ekledi.

Özel, İstanbul Beşiktaş'taki "Yaşam Hakkı Mitingi" için çağrısını yineledi. Yeni çözüm süreci tartışmaları hakkında da konuşan Özel, partisinin barışı ve silah bırakmayı desteklediğini belirtti ve şehit ailelerinin yüzüne bakamayacakları bir sürecin içinde olmayacaklarını ifade etti. Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesi yönündeki fikrin MHP lideri Devlet Bahçeli’ye ait olduğunu belirten Özel, “Bizim böyle bir fikrimiz yok. Ancak tüm aktörlerin sözünün kıymetli olduğunu savunuyoruz. Öcalan’ın konuşması gerekirse, bulunduğu yerden çağrı yapabilir” ifadelerini kullandı. CHP'nin bu konudaki duruşunun net olduğunu ve siyasi algı operasyonlarına alet edilmeyeceğini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bahçeli’nin çağrısı konusundaki sessizliği hakkında yöneltilen bir soruya ise Özel, “Bu sorunun muhatabı ben değilim. Gazetecilerin bu soruyu Erdoğan’a yöneltmesi ve yanıtını alması gerektiğini düşünüyorum” diyerek yanıt verdi. Gazetecilerin görevlerini yapmasının önemini vurgulayan Özel, halkın merak ettiği konulara yanıt bulma sorumluluğunun gazetecilerde olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri