CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında soruları cevapladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, canlı yayında soruları cevapladı. Kurultayla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, kurultay tarihi ile alakalı, benim yaklaşımım yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin soru üzerine, "Yenilgi olarak görmüyorum. Seçim sonuçlarını kazanamadık." dedi.

Kılıçdaroğlu, Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

CHP genel başkanının değişmesi gerektiğine ilişkin söylemlerin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Değişmeyen hiçbir şey yok, her şey değişir zaman içinde. Mevsimler değişir, insanlar, moda, ders kitapları, bilim değişir, yeni buluşlar çıkar. Her şey değişir zaman içinde ama kurumsal bir yapınız varsa, bu kurumsal yapının bir felsefesi varsa ve bu felsefe çağdaş uygarlığı, dünyaya bilimsel gözlerle bakılmasını, refah devletini hedef edinmişse burada neyi değiştireceksiniz?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, izlenen program ve kurumsal yapıda olabilecek eksiklerin giderilebileceğini, kişilerin ise parti tüzüğündeki kurallara uygun olarak değişebileceğini ifade etti.

"Bir siyasi partinin genel başkanının görevinden ayrılması için gerekli olan şey nedir?" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Gayet basit, yani kurultay yapıyorsunuz. Biz hukuka, hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Biz dün kurulan bir parti değiliz. Geçmişte nasıl genel başkanlar değiştiyse benzer tablo içerisinde genel başkanlar yine değişir. Hiç kimse 'Ben genel başkan olacağım' diye gidip özel bir çaba içine girmez." dedi.

TERCİHİM KURULTAYIN SEÇİMDEN ÖNCE OLMASI

Kılıçdaroğlu, "Kurultay, yerel seçimden önce mi sonra mı yapılacak?" sorusunu, "Parti Meclisi oturacak, karar verecek. Şu tarihte kurultay olsun denilecek ve o tarihte yapılacak. Benim yaklaşımım yerel seçimlerden önce kurultayın yapılması." diye yanıtladı.

"YENİLGİ OLARAK GÖRMÜYORUM"

"Seçim sonuçları bir yenilgi miydi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Yenilgi olarak görmüyorum. Seçim sonuçlarını kazanamadık." değerlendirmesinde bulundu.

"Seçimde yenilgi bu değilse, yenilgi nedir? sorusuna Kılıçdaroğlu, "Eğer seçim sonucu yüzde 60'a yüzde 40 olsaydı yenilgiydi. O zaman gerçek anlamda yenilgi olurdu." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, 25 milyon kişinin oyunu aldığını belirterek, "25 milyon insan demokrasiden, özgürlükten yana oy kullandı. 25 milyon insanın kullandığı oyu bir yenilgi olarak tanımlayamazsınız." dedi.

"PARLAMENTODA UZUN SÜRELİ BULUNMANIN BİR YARARI YOK"

CHP'de 5-6 dönem boyunca milletvekili olan birçok kişi bulunmasına ilişkin değerlendirmeleri sorulan Kılıçdaroğlu, "Parlamentoda uzun süreli bulunmanın bir yararı yok. Bir süre sonra Parlamentoda heyecanınızı da kaybediyorsunuz. 3 dönem veya 2 dönem olabilir. Şu anda bu konuda parti tüzüğünde yapılacak değişikliklerle ilgili bir sayfa açıldı. Oradan, örgütlerden görüşler geliyor. O görüşler, eğer yoğunluklu olarak 2, 3, 4 dönem olsun derlerse o düzenlemeleri yapacağız. O konuda kurultayda parti tüzüğünü değiştireceğiz, çalışmalarımız var." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri