CHP Lideri Özgür Özel, "Alnınızı karışlamazsam namerdim"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Gülşah Durbay hakkındaki iddialara dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, “Partili olmadığı halde bir yerden yüz bulup kendine makam mevki üreten sahtekarlar, ahlaksızlar, alnınızı karışlamazsam namerdim.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in gözü Anadolu'da" sözlerini hatırlatarak "Kendilerini Genel Kurul'a davet ettik bilgilendirme yapsın diye ama gelmedi, iki bakanını gönderiyor. İki bakanın yapacağı bilgilendirme 10 yıl boyunca açıklanmayacak, biz de bunları elbette söylemeyeceğiz ama içeride söylemediklerini dışarıda ifşa edeceğiz." dedi.

Özel, son günlerde kadınlara ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen şiddetleri eleştirdi.

"TOPLUM BU HALE NASIL GELDİ?"

Özel, özellikle son dönemde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, bu tür olayların magazinleştirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. İkbal ve Ayşenur'un katledilmesi sonrası, faillerin kişisel özelliklerinin öne çıkarılmasını eleştirerek, "Bu toplum bu hale nasıl geldi? Bu canileri yaratan ve aramızda dolaştıran koşullar nedir?" sorularını yöneltti. Kadınların toplumsal eşitlik mücadelesinde siyasi rejimlerin beyan ve icraatlarının büyük rol oynadığını ifade etti.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'YLE KADINA ŞİDDET AZALMIŞTI"

Özel, AKP hükümetinin kadınları koruma konusundaki yetersizliğini vurgularken, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının kadına karşı şiddetle mücadelede büyük bir geri adım olduğunu belirtti. 2011 yılında Türkiye'nin büyük bir coşkuyla imza attığı sözleşmenin, kadına karşı şiddetin azaldığı bir dönem yarattığını ifade eden Özel, "İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddetin bariz şekilde düştüğü bir dönem yaratmıştı" dedi. Özel, hükümetin kadına yönelik şiddet konusunda kararlı olması durumunda bu sorunların çözülebileceğini savundu.

"DEVLET KAFAYI TAKARSA BU SORUNU BİTİRİR"

Kapkaç ve diğer suçlarla mücadelede yapılan yasal düzenlemelerin başarılı sonuçlar verdiğini hatırlatan Özel, aynı kararlılığın kadına yönelik şiddet konusunda da gösterilmesi gerektiğini belirtti. Devletin üzerine düşeni yapması ve toplumsal mutabakat sağlanması durumunda kadın cinayetlerinin önüne geçilebileceğini vurguladı.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NE DÖNÜLMELİ"

İstanbul Sözleşmesi’nden tek bir imzayla çıkılmasını eleştiren Özel, kadınların ve çocukların korunmasının devletin görevi olduğunu söyledi. İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönülmesi için tüm partilerin kadın kollarına çağrıda bulunduklarını belirtti ve bu konuda kararlılıklarının devam edeceğini söyledi.

"SEÇİMDEN ÖNCE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesi verdiği sözleri tutmadığını söyleyen Özel, emeklilere, asgari ücretlilere ve depremzedelere yönelik vaatlerin yerine getirilmediğini eleştirdi. Hüda-Par’a verilen sözleri hatırlatan Özel, "Madem hiçbir sözü tutmuyorsun, HÜDA-PAR’a verdiğin sözü de tutma" şeklinde konuştu.

İSRAİL OTURUMUNA ELEŞTİRİ

Meclis'teki kapalı İsrail oturumuna da değinen Özel, bu tür önemli meselelerde muhalefetin daha açık bilgilendirilmesi gerektiğini savundu. İsrail'in Türkiye'ye tehdit oluşturmadığını ve bu konuda yapılan kapalı oturumun akla yatkın olmadığını belirtti. Hamas'ın İsrail’e yönelik saldırılarını kınadığını söyleyen Özel, İsrail’in saldırılarının ise soykırım niteliğinde olduğunu dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hükümetin halkın dikkatini iletişim faturalarındaki fahiş zamlar yerine başka konulara yönlendirdiğini iddia etti.

"MİLLET CEP TELEFONU FATURASINI KONUŞUYOR, BAŞKA GÜNDEM DAYATIYORLAR"

Özel, bazı çevrelerin Türkiye’ye yönelik dış tehdit senaryolarını gündeme getirdiğini ifade ederek, "Millete 3. Dünya Savaşı çıkacakmış gibi korkular pompalanıyor, ama halk bunu konuşmuyor. Vatandaş cep telefonu faturasını konuşuyor" dedi. Türkiye’nin internet hızında dünya sıralamasında 161 ülke arasında 106. sırada yer aldığını hatırlatan Özel, 2017’de internet hızını 100 MBPS’ye çıkarma hedefi konulmasına rağmen hâlâ 42 Mbps’de kalındığını vurguladı.

"FATURA ZAMLARI HALKIN BELİNİ BÜKÜYOR"

Özel, son yıllarda cep telefonu, internet ve sabit telefon faturalarına yapılan zamların boyutlarına dikkat çekti. 2020 yılında dört kişilik bir ailenin aylık iletişim gideri 300 TL iken, bu rakamın 2023’te 745 TL’ye, 2024 yılında ise 2.350 TL’ye yükseldiğini belirtti. Özel, halkın bu tür zamlar altında ezildiğini söyledi ve bu konuların kamuoyunun gözünden kaçırılmaya çalışıldığını iddia etti.

"CEP TELEFONU ARTIK LÜKS DEĞİL, ZORUNLU BİR İHTİYAÇ"

Cep telefonlarının ve internetin artık lüks değil, birçok insan için iş hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu söyleyen Özel, "Hamalından tesisatçısına, elektrikçisinden çilingirine kadar herkes işini cep telefonuyla yürütüyor. Bu zamlar özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın işini de aksatıyor" dedi.

"ZAMLARIN SORUMLUSU HÜKÜMETTİR"

Fahiş zamların sorumluluğunu "fırsatçılara" bağlayan hükümet açıklamalarına tepki gösteren Özel, "Hani enflasyon yüksek değildi, hani sadece fırsatçılar zam yapıyordu? Gerçek sorumlu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Faturasını eline alıp canı yanan her vatandaş bunu bilmelidir" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ‘GÜLŞAH DURBAY’ AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında Gülşah Durbay hakkındaki iddialara dair önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, “Partili olmadığı halde bir yerden yüz bulup kendine makam mevki üreten sahtekarlar, ahlaksızlar, alnınızı karışlamazsam namerdim” dedi.

“BUNUNLA KALACAK SANDIK, BİRTAKIM YALANLAR UYDURDULAR”

Özel, yeni yasama döneminin ilk TBMM Grup Toplantısı’nda, eşiyle boşandığı yönünde çıkan iddiaların ardından bunun daha da ileri gittiğini belirtti. “Bununla kalacak sandık, birtakım yalanlar uydurdular” diyen Özel, 1 Nisan'da kendilerini cezalandırmaya çalıştıklarını ve bunu başaramadıklarını ifade etti. 18 yıldır CHP’ye hizmet eden Gülşah Durbay’ın, Manisa'da önemli başarılar elde ettiğini vurgulayarak, “Gülşah, merkez ilçeyi ve daha önce kazanamadığımız diğer ilçeleri dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla kazandı” dedi.

Durbay’ın sağlık durumu üzerine de konuşan Özel, “O bizim evladımız. Gülşah kemoterapideyken o haberi yazdırdılar. Gülşah ben açıklayacağım dedi ve herkesle derdini paylaştı” şeklinde konuştu. Bu süreçte partinin, iktidara karşı cesaret ve onurla mücadele edeceğini vurgulayan Özel, “Nerede o yalanı yayanlar? CHP ahlak dışı iş yapmaz. Bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi.

“BİR SANTİM EĞİLİRSEK NAMERDİZ”

İddialara sert bir dille yanıt veren Özel, “Bir santim eğilirsek namerdiz” diyerek, yalanları yayanlara karşı durdu. “Ne Gülşah'ımızı feda edeceğiz ne de Özgür Özel'den korkacaksınız. Cürümünüz kadar yer yakarsınız” ifadelerini kullanan Özel, geçmiş seçimlerdeki algı operasyonlarına karşı da “Hodri meydan! Buradayız, teslim olmuyoruz!” diyerek meydan okudu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri