CHP'den Ankara'daki simit fiyatlarına tepki: Vatandaş nasıl geçinecek?

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara'da simit fiyatlarına yapılan zamma tepki gösterdi. Simit fiyatının 15 TL olduğunu belirten İlgezdi, "Vatandaş nasıl geçinecek?" dedi.

Ankara'da simit fiyatlarına 11 Eylül'de maliyet artışları gerekçe gösterilerek yüzde 50'lik zam yapılmıştı. Başkentte Simidin fiyatı 10 liradan 15 liraya yükselmişti. Zamma CHP'den tepki geldi.

Yazılı açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, "Bir simit 15 TL, en ucuz yerde çay da 15 lira. Bir kişinin öğün maliyeti 30 TL. Vatandaş nasıl geçinecek?" dedi.

"Zamlar durmuyor, maaşlar ortada. Vatandaş ekonomik krizin altında eziliyor" diyen İlgezdi, Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 2024 yılı tarifelerine göre, çay simit fiyatlarının asgari ücreti aştığını söyledi.

"ÇAY-SİMİT AYLIK 23 BİN 400 LİRA"

İlgezdi, "ATO’nun en ucuz kıraathane/kahve tarifesine göre çay 50 lira. Bir öğün çay simit 65 lira oluyor. 4 kişilik bir ailenin günlük çay masrafı 780 lira, aylık ise 23 bin 400 lira. Yani asgari ücretten bile fazla. Zamlar yapılırken bunun önlemini almayan iktidar, asgari ücrete zam yapmıyor. Olan vatandaşlarımıza oluyor" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri