CHP'den istifa eden Edirne Milletvekili Ediz Ün, kaçakçılık olayıyla ilgili konuştu

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, aracında 2 milyon TL değerinde kaçak elektronik sigara yakalanmasının ardından partisinden istifa etti ve olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ün, şoförü Fatih Anıl'ın güvenini kötüye kullandığını belirterek, olayda kendisinin de mağdur olduğunu söyledi.

Ün, "Şoförüm, Bulgaristan’dan dönüşte aracıma haberim olmadan kaçak elektronik sigaraları yüklemiş. Bu bir güven ilişkisidir ve maalesef bu güvenin mağduru oldum. Şoförüm Fatih Anıl da ifadesinde, benim güvenimi kötüye kullandığını kabul etmiştir" dedi. Şoförünün ifadesini de paylaşan Ün, Anıl’ın Edirne’ye giriş yaptıktan sonra bir minibüsten elektronik sigaraları alıp araca yüklediğini itiraf ettiğini aktardı.

Ün, şoförünün kaçak elektronik sigaraları yüklediği sırada olaydan haberdar olmadığını ve şoförün, kendisinin araçtan inmesini bekleyerek suça konu eşyaları yüklediğini belirtti. Ayrıca Ün, kendisinin arama yapılmasına karşı çıktığına dair çıkan haberlerin asılsız olduğunu, olaydan haberdar olur olmaz adli makamlara destek verdiğini vurguladı. Konuyla ilgili olarak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Ün, olayın takipçisi olacağını ifade etti.

Partisine olan bağlılığını dile getiren Ün, CHP'nin kurumsal kimliğini zedelememek adına istifa ettiğini, ancak gerçeklerin ortaya çıkmasının ardından yuvaya döneceğini umduğunu belirtti. Sosyal medyada ve basında çıkan yalan haberlere karşı da hukuki mücadele başlatacağını ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri