CHP’li Vekil Ediz Ün ‘şoförüm yapmış’ dedi, ama!

CHP’li Vekil Ediz Ün’ün kaçakçılık iddiasında yeni gelişme yaşandı. Vekil Ün, "Şoförüm yapmış" dedi, ama kendisi direksiyon başında olduğu görüntülendi.

Edirne'de, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'e ait çakarlı lüks ciple yapılan operasyonda, yaklaşık 2 milyon TL değerinde binlerce kaçak elektronik sigara parçası ele geçirilmişti. Olay anında aracın direksiyonunda bizzat Ediz Ün'ün olduğu ortaya çıktı.

20 Eylül 2024'te gerçekleşen olayda, 34 EKE 86 plakalı Land Rover marka cipin, Milletvekili Ediz Ün'ün içinde olduğu sırada Bulgaristan'dan çıkış yaptığı tespit edildi. Aynı gece, Ün'ün sürücü koltuğunda Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan Türkiye’ye giriş yaptığı belirlendi. Soruşturma kapsamında Ediz Ün'ün, kaçakçılık faaliyetine karışan bu araçla tek başına yurda giriş yaptığı ve sonrasında bir akaryakıt istasyonunda kaçakçılıkla suçlanan şoförü ve diğer şüpheliyi aldığı öne sürüldü.

SAVCILIKTAN TAKİP KARARI

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takip kararı sonrası, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Ekipleri, içinde CHP Milletvekili Ün'ün bulunduğu araca müdahale etmek üzere bekledi. Ün'ün evine bırakılmasının ardından araç takibi devam etti. 34 EKE 86 plakalı araç, TEM Otoyolu gişelerden geçerken çakar lambalarını açarak İstanbul yönüne doğru ilerledi.

"SADECE BAGAJA BAKABİLİRSİNİZ"

Araçtakiler, takip edildiklerinin farkına varınca, gişelerde durdurulmamak için aracın ön panjur, ön cam ve tavanda bulunan çakar lambalarını açarak gişelerden hızla geçti. Araç bir süre sonra polis tarafından durduruldu ve durdurma anında Ediz Ün’e şoförü tarafından bilgi verildi. Ün, aracın aranmasına izin vermek istemedi ancak savcılık kararı ile arama yapıldı. Polis, "Aracınızda takip edilen mal var" demesine rağmen Ün, direnerek "Sadece bagaja bakabilirsiniz" dedi. Savcının kesin talimatı üzerine araç Kapıkule Gümrük Sahası'na getirildi ve bagajda bulunan malzemeler ele geçirildi. Araç daha sonra Ün'e iade edildi.

GECE KULÜBÜNDE EĞLENCE GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kaçakçılık olayının hemen ardından Ediz Ün'ün, Edirne'nin ünlü gece kulüplerinde eğlenirken görüntülendiği ortaya çıktı. Görüntülerde, Ün’ün 10. Yıl Marşı eşliğinde iki kadınla dans ettiği ve mekânda DJ kabinin üzerindeki ışıklı panoda “CHP Edirne Milletvekili Sn. Ediz Ün, Pena'ya hoş geldiniz” yazısının yer aldığı görüldü. Ayrıca Ün'ün bir kadına 50 şişe şampanya açtırdığı da iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri