Cübbeli Ahmet'e göre 31 Mart'ta AK Parti'nin yenilgi sebebi Efkan Ala

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Ekol TV'de katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle AK Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'ndeki başarısızlığının sorumlusunun AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala olduğunu belirten Ünlü, Ala'nın aday belirleme sürecinde etkin rol oynadığını ve bu nedenle istifa etmesi gerektiğini savundu. Ünlü, "Bu adayları belirleyen Efkan Ala'dır. Mağlubiyetin sorumlusu odur. Efkan Ala derhal istifa etsin. Erdoğan harici herkes AK Parti'de değişebilir. Kimse vazgeçilmez değildir" ifadeleriyle Ala'yı eleştirdi.

Ayrıca, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geçmişte telefon görüşmeleri yaptığını da açıklayan Cübbeli Ahmet, Kılıçdaroğlu'nun diğer siyasi liderler gibi İslami ve muhafazakar kesimlerle diyalog kurduğunu vurguladı. Ünlü, "Kılıçdaroğlu, her kesimle görüşmeler yaptı. Eski CHP'de İslami kesimle, muhafazakar kesimle diyalog yoktu. Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu ile 7-8 sene önce 2 kere telefonda konuştum. Açılımçı ruhu var. Hatta Bakırköy'de bir yere 20 hocayı davet etti. Beni de davet etti. Ben gidemedim." şeklinde konuştu.

Son olarak, Kılıçdaroğlu'nun danışmanının kendisini ziyaret ettiğini ve hangi hocalar ve şeyhlerle görüşmeler yapılması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunduğunu belirten Ünlü, bu temaslarına dair detaylar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri