Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Ekmek fiyatlarını düşüreceğiz

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da ekmek fiyatının düşeceğini belirterek, "İstanbul'da ekmek fiyatlarını birlikte düşüreceğiz. " dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da fırıncılarla bir araya geldi.

Kurum, İstanbul'da ekmek fiyatının düşeceğini belirterek, "İstanbul'da ekmek fiyatlarını birlikte düşüreceğiz. Ekmeğin maliyetini azaltacağız ki esnafımız ve halkımız mutlu olsun." dedi.

İstanbul'un her bölgesinde fırıncı esnafının sorunlarını yakından bildiğini vurgulayan Kurum, fırıncılık sektöründe, çalışanların sorunlarını çözeceklerini dile getirdi.

Esnafa söz veren Kurum, fırıncıların yanınızda olacaklarını ifade ederek, "5 yıldır görmezden gelinen bu dönemi unutturacağız. 1 Nisan'dan itibaren İstanbul gibi standartları yüksek bir şehirde fırınlarımızı, şehrin imajına uygun hale getireceğiz." diye konuştu.

"İSTANBUL'DA TEK BİR RUHSATSIZ FIRIN KALMAYACAK"

Kurum, ekmek fiyatlarını standart hale getireceklerine işaret ederek, İstanbul'da tek bir ruhsatsız fırın kalmayacağını vurguladı.

Murat Kurum, fırıncılık sektöründe yaşanan iş gücü sıkıntısını da fark ettiklerini belirterek, meslek eğitimleri ve rehberlik hizmetlerini artıracaklarını dile getirdi.

"TARİFE DIŞI FİYAT UYGULAMALARINI ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ"

Ticaretteki hedef kitlenin doğrudan millet olduğunu ve ekmek fiyatlarının tüketiciyi zorlamayacak bir aralıkta olmasını sağlayacaklarını belirten Kurum, "Tarife dışı fiyat uygulamalarını asla kabul etmeyeceğiz. Biz, halkın dostu ve halkın evladı olmaya talibiz. Fırıncılar odasıyla iş birliği yaparak İstanbul'da ekmek fiyatlarını birlikte düşüreceğiz. Ekmeğin maliyetini azaltacağız ki esnafımız ve halkımız mutlu olsun." şeklinde sözlerini tamamladı.

Kurum, son olarak kentin her mahallesinde sıcak ekmek üretebilmek için mobil ekmek fırınlarını fırıncılarla birlikte kuracaklarını dile getirdi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri