Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsana yapılan yatırım ülkeye yapılan yatırımdır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası 51'inci Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası 51'inci Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "İnsana yapılan yatırım ülkeye yapılan yatırımdır" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İHRACATIMIZ 261 MİLYAR DOLARA ÇIKTI. YILLIK CARİ AÇIĞIMIZ 11 MİLYAR DOLARA GERİLEDİ."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) 51. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, metal sanayicilerinin Türkiye ekonomisine olan katkılarını vurgulayarak önemli mesajlar verdi. İstanbul'da düzenlenen genel kurulda konuşan Erdoğan, MESS’in 65. kuruluş yıl dönümünü geride bırakmasını ve üye şirketlerin 1 milyon kişiye istihdam sağlamasını överek, sendikanın eğitime verdiği destekten de övgüyle bahsetti.

"SANAYİCİLERİMİZ TÜRKİYE'NİN BÜYÜMESİNDE KRİTİK ROL OYNADI"

Cumhurbaşkanı, MESS üyelerinin 50 bin öğrenciye burs sağlayarak nitelikli insan kaynağına yatırım yapmasını takdirle karşılarken, sanayicilerin Türkiye’nin ekonomik büyümesine olan katkılarını da şu sözlerle dile getirdi: "22 yılda milli gelirimizin 236 milyar dolardan 1 trilyon doları aşmasında, ihracatımızın 36 milyar dolardan 261 milyar dolara yükselmesinde, sizlerin katkısı yadsınamaz." Erdoğan, metal sanayicilerine ülke adına teşekkür ederken, Türkiye’nin 22 yıllık ekonomik başarılarına yenilerini eklemek için beraber çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

"TÜRKİYE KÜRESEL KRİZLERE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR"

Konuşmasında küresel ekonomik krizler ve bölgesel istikrarsızlıklara da değinen Erdoğan, Türkiye'nin bu zor süreçlerde bile büyümeye devam ettiğini belirtti. 6 Şubat depremlerinin ülkeye 104 milyar dolarlık bir fatura çıkarmasına rağmen, hükümetin vatandaşın refahını artırma hedefinden taviz vermediğini söyledi. Eylül ayı itibarıyla ihracatın 261 milyar doları geçtiğini ve döviz rezervlerinin 156 milyar dolara ulaştığını belirten Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin iş gücü piyasasında olumlu gelişmeler yaşandığını ve özellikle kadın istihdamının arttığını dile getirdi.

"ENFLASYONLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİK"

Erdoğan, konuşmasında enflasyonla mücadelede elde edilen başarıları da paylaştı. Enflasyonun son 4 ayda 26,1 puan gerilediğini belirten Cumhurbaşkanı, bu düşüşün yetersiz olduğunu kabul ederek, vatandaşlardan biraz daha sabır talep etti. "Ekmeğimize, alın terimize musallat olan enflasyon yavaş yavaş dizginlenmeye başladı. Biraz daha sabredip güzel neticeleri göreceğiz," ifadelerini kullandı.

"REEL SEKTÖRE YÖNELİK DESTEKLER ARTACAK"

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi politikalarının tek ayaklı olmadığını vurgulayarak mali disiplinden taviz verilmeyeceğini ve reel sektörü destekleyici politikaların devam edeceğini belirtti. Endüstri bölgeleri ve organize sanayi bölgelerinin demir yolları ile güçlendirilmesinin, sanayicilere yeni sıçrama fırsatları sunacağını ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin üretim kapasitesini daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri