Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan basınında manşetlerde: ''Biden'a meydan okuyor''

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasında NATO'da gerçekleşmesi beklenen görüşme Yunan basınında en önemli gündem oldu. Yunan basını ''Biden'a meydan okuyor'' manşetlerini yazdı...

Erdoğan ve Miçotakis görüşmesi Yunan basınında en büyük gündem olarak devam ediyor. Erdoğan'ın ABD ilişkilerine dikkat çeken gazeteler, "F-16 modernizasyonu konusunda kongre itirazlarını esnetmenin veya gerekirse bunları aşmanın bir yolunu bulması için Joe Biden'a meydan okuyor" manşetlerini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kriakos Miçotakis 11-12 Temmuz'da Litvanya'da yapılacak NATO zirvesinde bir görüşme planlıyor. Bu görüşme son günlerde Yunanistan basınında büyük ilgi gördü.

ÜLKELER ARASINDA TEMAS BAŞLIYOR

Ülkenin en büyük gazetelerinden biri olan Kathimerini'de Manolis Kostidis imzasıyla yayınlanan analizde, liderlerin görüşme sonrası iki ülke arasındaki temasların tekrar başlayacağını duyurmalarının beklendiği belirtildi. Yazar bu kararda Ege ve Doğu Akdeniz'de sakin geçen son dönemin etkili olduğunu vurgulayarak, görüşmenin çok uzun sürmeyeceğini ve toplantıya dışişleri bakanlarıyla yakın danışmanların da katılacağını belirtti.

"ERDOĞAN F-16 KONUSUNDA BIDEN'A MEYDAN OKUYOR"

Türkiye'nin Batı ile yeniden yakınlaşmasının, Ankara'nın İsveç'in NATO üyeliğine onay vereceği anlamına gelmediğini belirten yazar, Türkiye'nin ana gündem maddesinin F-16 modernizasyonu olduğunu öne sürdü. Kostidis, Türkiye'nin NATO'nun en büyük ikinci ordusuna sahip olduğunu hatırlatarak "Erdoğan F-16 modernizasyonu konusunda kongre itirazlarını esnetmenin veya gerekirse bunları aşmanın bir yolunu bulması için Joe Biden'a meydan okuyor" ifadelerini kullandı.

''EGE KONUSUNDA İSTİKRARI SAĞLAMAK''

Kostidis toplantıdan, istişare amaçlı temasların yeniden başlaması, güven artırıcı tedbirlere ilişkin müzakereler gibi beklentiler olduğunu belirterek, geçtiğimiz hafta Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın Türkiye Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı görüşmeye dikkat çekti, ABD'nin Türkiye ve Yunanistan ile 'Ege' konusunda istikrarı sağlamak istediğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'e tepki: Kur'an-ı Kerim'i yakma diye bir özgürlük olamaz

Siyaset Haberleri