Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası kritik açıklamalar: Öğrencilerin burs ve kredi ücretlerine zam yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti.

Başkent Ankara’da Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede konuşulan konuları ve gündemi değerlendirdi.

İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği acımasız saldırıların ardından İstanbul’da büyük bir miting yapıldığını vurgulayan Erdoğan, mitinge katılan herkese teşekkürlerini iletirken mitingin anlamını ve önemini vurguladı.

2 saat 30 dakikaya yakın süren toplantı sonrası Cumhuriyetin 100. Yılının ülkenin tüm fertleri tarafından büyük bir coşkuyla kutlandığını da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Gazze’de yaşanan insanlık dramına batı ve Avrupa sessiz kalmıştır. Türkiye’den Gazze’ye ulaşan yardımlar iki yüz tondan daha fazladır ve bu yardımlar devam edecektir.

"Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz tutarı belirledik."

Belirlenen yeni ücretlerle lisans öğrencilerinin alacağı Burs ve kredi ücreti 1250 TL'den 2 Bin TL'ye; Yüksek Lisans öğrencilerinin aldığı 2500 lira 4 bin liraya yükeltildi. Böylece öğrencilere yüzde 50'nin üzerinde zam yapılmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri