Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı ve 4 dönem milletvekili olan isim Yeniden Refah Partisi belediye başkan adayı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı olan ve 4 dönem AK Parti milletvekilliği yapan Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'ne geçerek belediye başkan adayı oldu. Bu gelişme AK Parti içinde büyük tartışmaya neden oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla AK Partilileri kızdırdı.

Erbakan, yaptığı paylaşımda AK Parti'nin Şanlıurfa'daki önemli isimlerinden Kasım Gülpınar'ın partilerine katıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Fatih Erbakan, Kasım Gülpınar'ı Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak takdim etti.

Erbakan, X üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Başkanımıza hoş geldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz.”

AK PARTİ'NİN ŞANLIURFA'DAKİ ÖNEMLİ İSİMLERİNDENDİ

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969 tarihinde Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi. Lise mezuniyetinin ardından eğitimini Ankara Üniversitesi'nde sürdüren Gülpınar, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Üniversiteyi bitirdikten sonra TÖMER'de öğretmenlik yapan Gülpınar, Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Özel bir TV kanalında Diplomasi Muhabirliği de yapan Kasım Gülpınar, Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu.

24. Dönem AK Parti Şanlıurfa'dan Milletvekili seçilen Gülpınar, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeliği, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyeliği, Türkiye-Fransa Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AB Uyum Komisyonu Üyeliği, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) üyeliği, Dışişleri Komisyonu Üyeliği ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyeliği görevlerinde bulundu.

25., 26. ve 27. dönemde yeniden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili seçilen Gülpınar, aynı zamanda 26. Dönem AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Karma Parlamento Komisyonu üyeliği yaptı. Gülpınar son olarak AK Parti’de Cumhurbaşkanı Danışmanı ve MKYK üyeliği görevlerinde bulundu. İyi düzeyde Fransızca, İngilizce, Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babası.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri