Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İsveç' kararı dünya basınında geniş yankı uyandırdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüşmesinde, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine karşı yapıcı tutumunun sürdüğü ancak PKK yanlılarının bu ülkede eylem düzenledikçe kanun değişikliklerinin bir anlamının olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüşmesinde, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine karşı yapıcı tutumunun sürdüğü ancak PKK yanlılarının bu ülkede eylem düzenledikçe kanun değişikliklerinin bir anlamının olmadığını söyledi.

Dünya basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliği hakkında söylediklerine geniş yer verdi. Erdoğan'ın sözleri, 'acil' koduyla yabancı medya kuruluşlarınca paylaşıldı.

Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine PKK terör örgütüne mesafe koymadığı için karşı çıkıyor. Dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine karşı yapıcı tutumunu sürdürdüğünü belirtti. Ancak PKK/PYD/YPG yanlıları İsveç'te serbestçe eylem düzenledikçe yapılan mevzuat değişikliklerinin bir anlamı olmadığını vurguladı.

DÜNYA BASINI ERDOĞAN'I KONUŞUYOR

Kritik zirve ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ile ilgili sözlerine dünya basını geniş yer verdi. Uluslararası Haber ajansları Erdoğan ile Stoltenberg görüşmesine geniş yer vererek, görüşmeyi "acil" kodu ile abonelerine sundu.

Çin merkezli Xinhua, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'i NATO üyeliği için PKK gösterilerine son vermeye çağırdı" ifadeleriyle haberi paylaştı. Haberde "Erdoğan, İskandinav ülkesinin terör yasalarındaki değişikliğinin, PKK ülkede serbestçe gösteri yapabildiği sürece Ankara'nın beklentisini karşılamadığını söyledi" denildi.

VOİCE OF AMERİCA: ANA MADDE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Voice of America, görüşmenin ana maddelerinden birisinin İsveç'in NATO üyeliği olduğunu yazarak, Erdoğan'ın İsveç'in yasa değişikliğinin terör gösterilerini engellemediği sürece bir anlam ifade etmediğini dile getirdi.

"NATO ÜYESİ OLMASI İÇİN PKK PROTESTOLARINI DURDURMASI GEREKİYOR"

CNN Yunanistan, "Erdoğan'dan NATO'ya: İsveç, PKK destekçilerinin gösterilerini yasaklayacak" başlığıyla haberi paylaştı.

Al Arabiya, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'ten NATO üyelik sürecini değerlendirmek için PKK protestolarını durdurmasını istedi" ifadelerini kullanarak, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e İsveç'in, NATO üyesi olması için PKK destekçilerinin Stockholm'deki protestolarını durdurması gerektiğini söyledi." dedi.

"ERDOĞAN, PKK'YA KARŞI HAREKETE GEÇMESİNİ İSTEDİ"

İsrail merkezli Jarusalem Post, "Erdoğan, İsveç'in NATO'ya katılması için PKK'ya karşı harekete geçmesini istedi" derken, merkezi Londra'da bulunan uluslararası Arap gazetesi Şarku'l-Evsat, Erdoğan'ın İsveç'in değişen terör yasasını uygulamadığını vurguladığını aktardı. Haberde "Erdoğan, Stoltenberg'e Türkiye'nin yapıcı bir tavır sergilediğini, ancak İsveç'in Ankara'nın taleplerini karşılamak için terör yasalarını değiştirmesinin anlamsız olduğunu söyledi" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri