Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15:00'te gerçekleşecek yemin töreni için TBMM'ye geldi. Erdoğan mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 15.00'te TBMM'de yemin ederek görevine başladı. Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı. Törenin ardından Anıtkabir'i ziyaret edecek Erdoğan, 17.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Göreve Başlama Töreni'ne katılacak.

Erdoğan, Meclis'e gelişinde Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli tarafından resmi törenle karşılandı. Tören kıtasını selamlayan Erdoğan, Meclis Şeref Holü'ne geçti.

TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan'a mazbatasını takdim etti. Erdoğan mazbatasını aldıktan sonra yemin töreni gerçekleşti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YEMİN ETTİ

Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni için programı açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis Genel Kurulu'na geldi. Erdoğan, mazbatasını geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli'den devraldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te "Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine and içerim" ifadelerini kullanarak yemin etti.

ANITKABİR ZİYARETİ

Erdoğan, TBMM'deki törenin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

ERDOĞAN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ'Nİ İMZALAYARAK ŞÖYLE KONUŞTU:

"Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek olacak şekilde suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs'ta TBMM'de görev yapacak milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs'ta da şahsımıza teveccüh gösterdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de güvenoyu aldığı bu seçim sonrasında 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı'nı hayata geçireceğiz. Söz verdiğimiz gibi depremzedeleri yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12'nci Cumhurbaşkanı olarak milletimizin kardeşliğine sahip çıkmaya, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz."

TÖRENE DEVLET BAŞKANLARI BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Göreve Başlama Töreni'ne katılım yoğun oldu. Törene 4000 bin kişinin davet edildiği belirtilirken, resepsiyonda çok sayıda devlet başkanı, başbakan, bakan yer alıyor. Töreni Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Afrika'dan devlet başkanları törene katılanlar arasında bulunuyor.

AKŞAM YEMEĞİ DAVETİ

Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetleriyle hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konukları onuruna saat 20.00'de Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek sonrasında kameraların karşısına geçecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci döneminin kabinesini kamuoyuyla paylaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Milli Eğitim Bakanı değişti mi? Milli Eğitim Bakanı açıklandı mı? Yeni Kabine ne zaman açıklanacak?

Siyaset Haberleri