Cumhuriyet Halk Partisi'nde art arda istifalar geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi içinde sular durulmuyor. Gürsel Tekin'in istifasından sonra bir istifa da Adana'dan geldi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, x hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), içinde aday belirleme sürecinde yoğun mesainin sürdüğü bir dönemde, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, partisinden istifa etti.

PARTİ İLKELERİNDEN UZAKLAŞTI

Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinin yeniden aday gösterilmemesi üzerine istifa ettiğini duyurdu. Kendisini Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin torunu olarak tanımlayan Çetin, partisinde çeşitli kademelerde görev aldığını ve 10 yıldır Çukurova Belediye Başkanlığı yaptığını belirtti. Ancak son süreçte partisinin ilkelerinden uzaklaştığını, aday belirleme sürecinde tarafsızlık ve liyakat kriterlerinin göz ardı edildiğini ve parti içi dar kadrolaşmanın öne çıktığını ifade etti. Çetin, partisinin sadece parti içi iktidarları korumaya yönelik taktikler geliştirdiğini ve Atatürk ilkeleri ile cumhuriyet değerlerinin göz ardı edildiğini kaygıyla belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri