Dervişoğlu'ndan AK Parti ve CHP'ye tepki: İYİ Parti ile uğraşmayın

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türk siyasetinde İYİ Parti'nin önemine vurgu yaparak, mevcut iktidar ve ana muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu.

Dervişoğlu, "Mevcut iktidarın yerinde olsam İYİ Parti'nin içiyle uğraşmam; iktidara talip görüntüsü sergileyen ana muhalefet partisinin yerinde olsam da İYİ Parti ile uğraşma tercihinde bulunmam," ifadelerini kullandı.

SİYASİ GELENEKLERE DİKKAT ÇEKTİ

TV100'de gazeteci Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu'na geldiğinde CHP Grubu'nun ayakta karşılanmasını eleştirerek, bu durumun devlet geleneklerine aykırı olduğunu belirtti. "Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yabancı bir devletin başkanı geldiğinde onu ayakta karşılıyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı geldiğinde de aynı tavrı sergilemelisiniz," dedi.

ANORMALLEŞME SÜRECİNE DİKKAT ÇEKTİ

Dervişoğlu, Türkiye'de normalleşme ihtiyacının nedenlerini değerlendirerek, "2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçişle birlikte bir anormalleşme süreci başladı. Bu süreçte demokrasi yerine tek adamlık, hürriyet yerine bahşedilen özgürlükler gibi kavramlar Türk toplumuna yerleştirildi," ifadelerini kullandı. Bu durumun, halkın kendisine olan güvenini de azalttığını vurguladı.

SİYASETÇİNİN SORUMLULUĞU

Erdoğan'ın normalleşme sürecindeki muhalefeti yönlendirdiği iddialarına da değinen Dervişoğlu, siyasetçilerin ne söyleyeceklerini bilmeleri gerektiğini vurguladı. "Siyasetçi, ne söylememesi gerektiğini de bilmelidir. Günün şartlarına göre birtakım söylemleri sertleştirmek, siyasi bir yaklaşım değildir," dedi.

MERKEZ PARTİ OLMA VURGUSU

İYİ Parti'nin merkez parti olma hedefini değerlendiren Dervişoğlu, bu hedefin, partinin büyüklüğünden ziyade düşüncelerine ve kadrolarına bağlı olduğunu belirtti. "Türk siyasetinde İYİ Parti’ye ihtiyaç var. Ben mevcut iktidarın yerinde olsam İYİ Parti ile uğraşmam. Çünkü demokrasinin gücünün ortaya çıkması için İYİ Parti gibi sorunları kucaklayacak partilere ihtiyaç vardır," diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri