DEVA Partisi Ankara ve İstanbul için kararını verdi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün gazetecilerle bir araya gelerek Ankara ve İstanbul dahil olmak üzere her seçim bölgesinde kendi adaylarıyla seçime katılacaklarını açıkladı.

Yerel seçimler öncesi partilerde aday belirleme süreci hız kazandı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün bir grup gazeteci ile bir araya gelerek yerel seçim takvimine ilişkin partisinin tutumunu açıkladı.

Babacan, yerel seçimlere kendi adaylarını çıkaracak şekilde hazırlandıklarını ifade ederek mayıs ayında yapılan seçimlerdeki gibi ittifak kurmalarının artık mümkün olmadığını söyledi.

Toplantıda bulunan gazeteciler arasında yer alan Cumhuriyet Yazarı Barış Terkoğlu, DEVA Paritisi'nin yerel seçim politikasına ilişkin önemli bilgiler aktardı.

DEVA Partisi Lideri Babacan'ın "Yerel seçimlerde kendi adaylarımızı gösterme imkanımız olacak ama aynı zamanda merkezi hükümete de yerel seçimler mesaj verme imkanı taşıyor." ifadelerini aktaran Terkoğlu, şunları kaydetti:

"Babacan, 'Bu seçim sarı kart, genel seçim kırmızı kart gösterme seçimi.' CHP açısından iş birliği artık kolay olmayabilir. Bu saatten sonra pozisyon değiştirmeleri kayda alınır olmaz. Türkiye’nin her yerinde iddiayla ortaya çıkıyoruz."

DEVA Partisi, işbirliği olabilecek il ve ilçelerdeki adayları açıklamayı ertelediklerini de söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri