DEVA Partisi lideri Ali Babacan: "Ekonomiyi iki yılda düzeltirim, 2008 ekonomik krizi teğet geçti çünkü..."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ekol TV’de Armağan Çağlayan’ın sunduğu Sorgusuz Sualsiz programında ekonomik kriz, Suriye sorunu ve iktidarın dış politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Babacan, ekonomiyi iki yıl içinde düzeltebileceğini belirterek, "Ekonomi yönetiminde 10 kilit görev vardır. Onları hemen değiştirir, işinin ehli olanları yönetime koyarım. Haftada iki kez, ikişer saatlik toplantılarla ekonomiyi iki yılda düzeltirim. Geri kalan vaktimi yargı reformuna ve eğitim sistemine harcarım." dedi.

Babacan, "Bizim kurduğumuz sistemde Merkez Bankası ayda üç defa enflasyon ölçerdi ve erken tedbirler alırdı. TÜİK ile Merkez Bankası arasında büyük farklar çıkarsa oturur konuşurlardı. Bu nedenle krizleri daha erken önlerdik." şeklinde konuştu.

Babacan, Suriye sorununun çözümü için Esad ile görüşmenin gerekli olduğunu vurguladı ancak bunun yeterli olmadığını belirtti. "Rejim ile bir şekilde konuşmak şart. Ancak Rusya, ABD, PYD-YPG ve İran faktörlerini göz ardı edemeyiz. Suriye’deki sorunların çözülmesi için bu gerçekleri kabul etmeliyiz." dedi.

Babacan, sınır güvenliğinin öncelikli olduğunu ve terör tehdidine karşı sınır ötesi operasyonların gerekli olabileceğini belirtti. Ancak bu askeri varlığın komşu topraklarına göz dikmek olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.

Babacan, uluslararası uzmanların mevcut durumu Birinci ve İkinci Dünya Savaşı öncesi tabloya benzettiğini belirterek, "Komşularla sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Türkiye diplomasiyi hızlı şekilde çalıştırmalıdır ve Esad ile anlaşmalıdır." dedi.

"2008 KRİZİ TEĞET GEÇTİ ÇÜNKÜ BEN EKONOMİYİ SAĞLAMLAŞTIRDIM"

Babacan, 2008 krizi döneminde aldıkları tedbirlerle Türkiye’nin krizi hafif atlattığını belirtti. "Ekonomik krizin sebebi kötü yönetimdir. 2008 krizi bizi teğet geçti çünkü ben o dönemde ekonomiyi sağlamlaştırdım ve gerekli tedbirleri aldım." dedi.

Babacan, TÜİK’in bağımsızlığına dikkat çekerek, "TÜİK’i bağımsız hale getirdik ancak şu an bağımsızlığı kalmadı. Gerçek rakamlarla TÜİK rakamları arasındaki fark damat döneminde başladı. TÜİK enflasyonu düşük göstermeye çalıştı ama halk gerçek enflasyonu çarşıda ve pazarda gördü." dedi.

Babacan, kriterlere bağlı olmadan vatandaşlık dağıtılmasının yanlış olduğunu belirterek, "Hiçbir kritere bağlı olmadan vatandaşlık dağıtırsanız, sığınmacılar ülkesine dönmez. Bu istisnai vatandaşlık uygulamasını kaldıracağız." dedi.
Babacan, dışişleri bakanı olduğu dönemde Suriye ile iyi ilişkiler kurduklarını belirtti. "Sınırlara duvarlar ve mayınlar döşemek yerine ekonomik refah alanı oluşturmalıyız. O zamanlar Antep’teki vatandaşlarımız Suriye’de öğlen yemeği yiyip geri dönerdi." dedi.

Babacan, Cumhurbaşkanının ülke sorunlarını çözmek yerine siyasi oyunlarla vakit geçirdiğini belirtti. "Cumhurbaşkanı bir parti genel başkanı olarak sürekli günlük siyasi oyunlarla zamanını geçiremez. Sorunları çözmek için kolları sıvamalı ve çalışmalıdır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri