Devlet Bahçeli: Türk ile Kürdün birbirini sevmesi dini ve siyasi farzdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Öcalan çağrısının ardından ilk kez "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"nda konuştu. Bahçeli, "Türk ile Kürdün birbirini sevmesi iki taraf için dini ve siyasi farzdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı tarafından düzenlenen "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya Gökalp Sempozyumu"nda açıklamalarda bulundu.

Devlet Bahçeli, "Öcalan gelsin Meclis'te konuşsun" açıklamasının ardından ilk kez kamuoyu karşısına çıktı. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada "Türkler ile Kürtler 1000 yıllık ortak tarih ve coğrafya sonucunda maddi ve manevi bakımlarda birleşmişlerdir. Bugün ortak tehlikeler karşısında duruyorlar. Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi iki taraf için dini ve siyasi farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir" dedi.

"KİMSE BİZİMLE VATANSEVERLİK YARIŞINA GİRMESİN"

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Hiç kimse Türklüğe hizmet kulvarında bizimle yarışa girmesin. Kimse bizimle vatanseverlik yarışına girmesin. Bunlar ispat edemeyecekleri söz düellolarına, siyasi şovlara, iplikçi kavgalarına, yağlı urgan ölçüştürmeye heves etmesinler. O bayrağı kursaklarında teker teker bırakır burunlarından fitil fitil getiririz.

TUSAŞ'A TERÖR SALDIRISI

TUSAŞ'a yapıla saldırı PKK/YPG'nin kimin maşası olduğunu gösterdi. PKK, Türk'ün de Kürdün de ortak düşmanıdır. Türkiye'ye kanlı mesaj verilmiştir. Bu kanlı mesajı ayaklarımızın altında çiğniyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri