Devlet Bahçeli’nin Öcalan açılımını ulusal basın nasıl gördü?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün grup toplantısında “Teröristbaşı gelsin, mecliste konuşsun, silah bıraktığını söylesin” çıkışı bir anda Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Ulusal basın ise bugün MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin açılımını manşetlerine taşıdı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında gündemi değerlendirmişti. Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa çıksın TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşsun ve terörü bitirdiğini açıkça ilan etsin. Ve bu terör ülke gündeminden tamamen çıksın" ifadelerini kullanmıştı. Ulusal medyadaki bazı gazeteler bu çıkışı “Tarihi çağrı” olarak görürken, bazıları ise böyle bir çıkışa anlam veremeyerek “Nereye varmak istenmektedir?” diye sordu.

Bazı medya organları Bahçeli'nin çıkışını “Terörsüz Türkiye için tarihi fırsat olarak” nitelendirirken, başka bir gazete ise “Bu ne cüret ne pervasızlık?” diye sitem etti. Bazı yayın organları da Öcalan'ın yerinin Meclis değil İmralı olduğunu vurguladı.

Hükümetin politikalarını destekleyen YeniŞafak, "Öcalan'ın yeri İmralı" manşeti atarken; Vatan Partisi'nin gazetesi olan Aydınlık ise "Bu ne cüret, bu ne pervasızlık?" manşeti ile çıktı.

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından gazeteler 23 Ekim'de şu manşetlerle çıktı:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri