Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, göreve geldikten sonra ilk kez ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ukrayna İyileştirme Konferansı'na katıldı ve burada farklı ülkelerin temsilcileriyle birçok görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ukrayna İyileştirme Konferansı'na katıldı ve burada farklı ülkelerin temsilcileriyle birçok görüşme gerçekleştirdi. Bakan Fidan, geçtiğimiz 8 Haziran tarihinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi yapmış ve şimdi ise ilk kez yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdi. Fidan ve Blinken, iki hafta önceki telefon görüşmelerinde F-16 satın alma talebini ele almışlardı.

Dışişleri Bakanlığı görevine atanan Hakan Fidan, temaslarına devam ediyor. Bakan Fidan, İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen Ukrayna İyileştirme Konferansı'na katılmak üzere İngiltere'ye gitti. Bakan Fidan, ziyareti sırasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile göreve geldikten sonra ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

BLİNKEN: KONUŞACAĞIMIZ ÇOK SAYIDA KONU VAR

Görüşme öncesi açıklama yapan Antony Blinken, ABD ve Türkiye'nin hayati konuları birlikte ele aldığına vurgu yaparak, ''Geçmişte kıymetli iş birliklerimiz oldu. Tartışacağımız konuşacağımız çok sayıda konu ve başlık var.'' ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı, İsveç'in NATO üyeliği konusunu da görüşeceklerinin de sinyalini verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri