Erdoğan İşcan yeniden İşkenceye Karşı Komite üyesi seçildi!

Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Komite üyeliğine emekli Büyükelçi Erdoğan İşcan tekrar seçildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada emekli Büyükelçi Erdoğan İşcan'ın Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Komite üyesi olduğu açıklandı.

SEÇİMLER CENEVRE'DE GERÇEKLEŞTİ

Dışişleri Bakanlığı BM İşkence ve Diğer Zalimane, Gayriinsani veya Küçültücü Muamele veya Cezaya Karşı Sözleşme'nin denetim organı olan İşkenceye Karşı Komite'de 2024-2027 yıllarında görev alacak kişilerin belirlendiği Cenevre'de gerçekleşen seçimler için açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, "ülkemizce aday gösterilmiş olan emekli Büyükelçi Erdoğan İşcan Komite üyeliğine yeniden seçilmiştir." ve '' Bu başarı, insan hakları ve çok taraflı diplomasi alanında derin bilgi ve tecrübeye sahip emekli Büyükelçi İşcan'ın BM İşkenceye Karşı Komite'nin çalışmalarına sağladığı katkıların ve ülkemizin insan haklarının korunması ile geliştirilmesine yönelik uluslararası çabalara verdiği desteğin bir yansımasıdır. Emekli Büyükelçi İşcan'ın BM İşkenceye Karşı Komite'ye önemli katkılar sağlamaya devam edeceğine inanıyor, kendisine başarılarının devamını diliyoruz." İfadeleri kullanıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri