Güncel kulis bilgisi: Kabinede yer alacak 3 isim kesinleşti!

13. Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan seçilmesinin ardından gözler kabineye çevrildi. Merakla beklenen kabine listesinde hangi isimlerin olacağı hakkında kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Buna göre, 3 ismin kabinedeki yeri kesinleştiği belirtildi.

13. Cumhurbaşkanının Recep Tayyip Erdoğan seçilmesinin ardından gözler kabineye çevrildi. Merakla beklenen kabine listesinde hangi isimlerin olacağı hakkında kulis bilgileri gelmeye devam ediyor. Buna göre, 3 ismin kabinedeki yeri kesinleştiği belirtiliyor.

Kulis bilgisine göre, Erdoğan'ın en geç cumartesi günü kabine listesini açıklaması bekleniyor. Listede MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isimleri kesinliğini koruyor.

MEHMET ŞİMŞEK KABİNEDE

Üst düzey yetkililerin aktardığı bilgiler ışığında, Kabine'de daha önce Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek'in yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Yetkililer, Erdoğan'ın Şimşek için cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevini düşündüğünü, ancak Şimşek'in "icranın doğrudan başında olmayı" tercih ettiği için Hazine ve Maliye Bakanı olabileceğini öne sürülüyor.

2 İSİM KABİNEDE YER ALACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da Kabine'de olacağını Reuters'a konuşan yetkililer, daha önce gündeme gelen cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevlerinin yerine farklı bakanlıkları da üstlenebileceklerini belirtiyor.

Üst düzey yetkili, konuya dair şu bilgiyi verdi: "Diğer bakanlıkların durumuna göre bir görevlendirme yapılacak görünüyor. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları da olabilir ama burada milletvekilli seçilen bakanların durumu da önemli. Birkaç güne bu konu netleşir. Ancak ikisi de (Kalın ve Fidan) kabinede görev alacaklar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri