Instagram erişime açılacak mı? Instagram yasağı kalıcı mı? Bakan Tunç'tan BTK açıklaması

Instagram erişim engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağı son günlerin en merak edilen konusu. Instagram'a katalog suçlar kapsamında BTK tarafından erişim engeli getirildi. Adalat Bakanı Yılmaz Tunç'a BTK'nın aldığı karar soruldu. Tunç, "Hangi yayınları içerdiği konusunda sosyal medya şirketine bildirimde bulunulmuştur. Bu konuda yargıya intikal eden hususlar var" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir sosyal medya platformuna yönelik erişim engeli kararına dair açıklamalarda bulundu. Tunç, "Katalog suçlar dediğimiz; çocuk istismarı, terör suçları, Atatürk aleyhine işlenen suçlar, yasa dışı bahis gibi durumlar söz konusu olduğunda, bu yayınların durdurulması yetkisi BTK'ya verilmiştir. BTK, bu yetkisini kullanarak ilgili sosyal medya kuruluşuna gerekçelerini bildirir ve öncelikle bu yayınların çıkarılmasını talep eder. Eğer suç teşkil eden bir durum varsa, soruşturma makamları devreye girer. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve herkes kanunlara uymak zorundadır. Türkiye'de faaliyet gösteren sosyal medya kuruluşları da ülkemizin kanunlarına uymalıdır; kimsenin ayrıcalığı yok" dedi.

Bakan Tunç, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Devlete verilen görev, internette suç işlenmesinin önlenmesi ise, devlet bu görevi kurumlarıyla birlikte yerine getirmek durumundadır. BTK'nın verdiği kararın katalog suçlarla ilgili olduğu belirtildi. Eğer sosyal medya şirketi, BTK'nın kapatma gerekçesi gösterdiği yayınları erişimden kaldırırsa sorun ortadan kalkar.

Yargı makamlarına intikal eden konular ve kapatma kararına karşı açılan davalar var. Bu davalar birleştirilerek, idareden kapatma kararının gerekçeleri hakkında savunma alınacak ve sonrasında yargımız nihai kararını verecek!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri