İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'la bir araya geldi: İş birliği mesajı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ile İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından her iki lider, basına açıklamalarda bulunarak Türkiye ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, Demokrat Parti'nin Türkiye siyasi hayatındaki önemine vurgu yaparak, gelecekte anayasa tartışmaları, demokrasi ve hukuk alanındaki sorunların çözümü konusunda siyasi partilerin görüş ve düşüncelerini paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti. Dervişoğlu, DP ile sık sık bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacaklarını ve iş birliğini sürdüreceklerini kaydetti.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da görüşmede, ülkenin karşı karşıya olduğu gündem ve sorunlar üzerinde durduklarını belirtti. Uysal, Cumhuriyet’e yeni bir derinlik ve perspektif kazandıracak adımları atmanın sorumluluğunu taşıdıklarını ve bu süreçte gerekli çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

İki lider karşılıklı olarak memnuniyetlerini dile getirirken, bir basın mensubunun "Yeni bir çözüm süreci başlatılacağı" iddiasıyla ilgili sorusuna Dervişoğlu, somut veriler ve açıklamalar olmadan değerlendirme yapmanın uygun olmayacağını belirterek yanıt verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri