Jelibon tartışması AK Parti ve CHP'yi karşı karşıya getirdi!

TBMM Genel Kurulunda yaşanan gerginlikte AK Parti Milletvekili Osman Gökçek ile CHP'li Vekiller Mahmut Tanal ve Burcu Köksal arasında tartışma çıktı. Tartışma, Osman Gökçek'in Ankara'daki belediye hizmetlerine yönelik eleştirileriyle başladı.

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, yaptığı konuşmada Ankara'da en pahalı su ve otobüs biletlerinin satıldığını iddia etti ve CHP'li belediyeleri eleştirdi. Bu sözlere karşı çıkan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın tepkisi üzerine Gökçek, "Keşke şu sesinizi, seçim öncesi PKK terör örgütü Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklerken de çıkarsaydınız." şeklinde karşılık verdi.

Tartışmaya dahil olan CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ise Gökçek'e yönelik, "Ankara'yı parsel parsel satan jeliboncuların bu kürsüye çıkıp CHP belediyelerini eleştirmeye hakkı yok." ifadeleriyle tepki gösterdi. Köksal, çözüm süreci adı altında teröristleri desteklediklerini iddia ettiği AK Parti'yi eleştirerek, "Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Dün de bugün de yarın da her zaman terör örgütlerinin karşısında olacağız." dedi.

Tartışmaların giderek şiddetlenmesi ve gerginlik artması üzerine, birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ araya girerek tartışmayı sonlandırdı. Bozdağ'ın müdahalesiyle birlikte Genel Kurul'daki gerilimli atmosfer bir süreliğine dindirildi ve Meclis gündemine geçildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri