Kırıkkale’nin yeni Milletvekilleri belli oldu

Türkiye'de gözler seçim sonuçlarına kilitlendi. Kırıkkale'de de heyecanla seçim sonuçları bekleniyor. Hangi partinin ne kadar oy alacağı ve hangi partinin kaç milletvekili çıkaracağı merak ediliyor. Kırıkkale'nin yeni milletvekili adayları belli oldu.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kesin olmayan sonuçlara göre Kırıkkale’nin yeni milletvekilleri belli oldu.

Türkiye'de gözler seçim sonuçlarına kilitlendi. Kırıkkale'de de heyecanla seçim sonuçları bekleniyor. Hangi partinin ne kadar oy alacağı ve hangi partinin kaç milletvekili çıkaracağı merak ediliyor.

Anadolu Ajansı'ndan alınan resmi olmayan verilere göre de açılan sandık sayısı yüzde 90.6 oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre açılan sandık oranı ve kullanılan oy dağılımlarına göre Kırıkkale'de AK Parti yüzde 35,30 oy ile birinci sırada yer alarak 1 vekil çıkarıyor. İkinci sırada ise yüzde 26.89 oy alan CHP bir vekil, üçüncü sırada yüzde 21.42 ile MHP bir vekil çıkarıyor. İYİ Parti ise yüzde 10.32 oy ile vekil çıkaramıyor. Bu sonuçlara göre Kırıkkale'de vekil dağılımı değişmedi. Kırıkkale'nin yeni vekilleri AK Parti Mustafa Kaplan, Cumhuriyet Halk Partisi Ahmet Önal, Milliyetçi Hareket Partisi Halil Öztürk olacak.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan Kimdir?

Aslen Kırşehirli ama Kırıkkale doğumlu olan Mustafa Kaplan Kırıkkale'nin tanınmış iş insanlarından biridir. Kuyumculuk sektöründe hizmet vermektedir. MÜSİAD Kırıkkale eski İl Başkanlığı yapmıştır. AK Parti İl Başkanlığına seçilmiştir. 2023 Genel seçimlerinde AK Parti Milletvekili adayı seçilmiştir.

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal Kimdir?

Avukat Ahmet Önal, 22 Kasım 1983'te Kırıkkale doğdu. 2005 yılında Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kırıkkale’de serbest avukatlık yaptı. Kırıkkale Barosunda birçok komisyonda görev aldı. 2015-2018 yılları arasında CHP Kırıkkale İl Başkanlığı görevini yürüttü.

Ahmet Önal, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden XXVII. Dönem Kırıkkale Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Millî Savunma Komisyonu Üyesidir.

Ahmet Önal, evli ve iki çocuk babasıdır.

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk kimdir?

Halil Öztürk ilk ve orta öğrenimini Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde tamamladı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde sağlık memuru olarak görev yaptı.

1998 yılında idare hukuku uzmanı olarak Ankara'da uzun süre serbest avukatlık yaptı, aynı zamanda Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği üyesi binlerce şehit ailesi ve gazinin avukatlığını üstlendi. 9 Kasım 2009 tarihinde yapılan MHP büyük kurultayında merkez disiplin kurulu üyeliğine seçilen Öztürk 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan MHP olan büyük kurultayında da merkez kurulu yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan MHP olan büyük kurultayında merkez disiplin kurulu başkanı olarak seçilen Öztürk 18 Mart 2018 tarihinde yapılan MHP büyük kurultayında merkez disiplin kurulu başkanlığına tekrar seçildi.

İngilizce bilen Öztürk evli ve iki çocuk babasıdır.

Öztürk 27. dönemde MHP Kırıkkale milletvekili olarak seçilip TBMM'de Kırıkkale'yi temsil etmiş olup 28. Dönem milletvekili genel seçimi için Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından yeniden Kırıkkale'den aday olarak gösterildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri