Kürşad Zorlu infaz uygulamalarındaki son durumu Meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un infaz uygulamalarındaki son durum hakkında bilgi vermesi için soru önergesi verdi.

Son dönemde yaşanan şiddet ve cinsel istismar vakaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşınmaya devam ediyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, cezasızlık algısına etkisinden dolayı infaz uygulamalarının durumu hakkında soru önergesi verdi.

Zorlu, "Son günlerde kamuoyuna yansıyan cinayet ve diğer suç görüntüleri millet vicdanını sarsmakta ve vatandaşların güvenlik kaygılarını giderek artırmaktadır. Bu durum bir takım mevzuat değişikliklerinin gündeme alınma beklentisini de beraberinde getirmiştir. Ceza ve infaz kanunlarının cezasızlık algısına etkisini somut bulgularla irdeleyebilmek için aşağıdaki soruların cevaplanması son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Kürşad Zorlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yanıtlaması istemiyle şu 4 soruyu yöneltti:

  1. Son 10 yılda verilen cezaların kaçının infazının tamamı kapalı ceza infaz kurumlarında yapılmıştır?
  2. Son 10 yılda denetimli serbestlikten faydalanan hükümlülerde tekrar suç işleme ve denetimli serbestliği ihlal etme oranı nedir?
  3. Yine son 10 yılda koşullu salıvermeden faydalanan hükümlülerde tekrar suç işleme ve denetimli serbestliği ihlal etme oranı nedir?
  4. Geçen 10 yıl içerisinde iyi hal indiriminden kaç kişi yararlanmıştır ve cezaların kaç tanesi alt sınırdan verilmiştir? Bunların yıllara ve suç türlerine göre dağılımı nedir?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri