Kürşad Zorlu muhtarlıkları Meclis gündemine taşıdı

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, muhtarların sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. Zorlu, "50 binin üzerindeki muhtarlıklarımız günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden ve gerekli şekilde düzenlenmelidir" dedi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, muhtarların sorunlarını Meclis gündemine taşıdığını açıkladı.

Zorlu, sayıları 50 bini aşan muhtarlıkların, günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Yasası ile birlikte görev ve yetki karmaşası yaşandığını öne süren Kürşad Zorlu, bu amaçla TBMM'de araştırma önergesi verdiğini ifade etti.

Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "19 Ekim #Muhtarlar Günü’nde vatandaşımızın problemlerine çözüm üretme çabasında olan tüm muhtarlarımızı kutluyorum. Ancak sayıları 50 binin üzerindeki muhtarlıklarımız günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden ve gerekli şekilde düzenlenmelidir. Özellikle Büyükşehir Yasasıyla birlikte görev ve yetki karmaşası yeni bir boyut kazanmıştır. Bu amaçla TBMM’de Araştırma Önergesi verdim. Bir an önce gündeme alınıp görüşülmesi dileğiyle."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri