Kürşad Zorlu'dan yeni soru önergesi: Kaç masum bebek hayatını kaybetti?

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, yenidoğan bebek çetesiyle ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Zorlu, kaç masum bebeğin hayatını kaybettiğini sordu.

Türkiye'yi sarsan yenidoğan bebek çetesi gündemdeki yerini koruyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, konuyu Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun yanıtlaması istemiyle önerge veren Zorlu, Memişoğlu'na 4 soru yöneltti.

"Bebeklere kast eden bu vahşetin değişen gündemle arada kaynayıp gitmesine izin vermemeliyiz! Bu amaçla az önce Sağlık Bakanlığı’na bir soru önergesi daha verdim. Bu konunun takipçisi ve mağduru Türk milletidir" diyen Kürşad Zorlu, kaç masum bebeğin hayatını kaybettiğini sordu. Zorlu, "Adı dosyada geçen kaç masum bebek hayatını kaybetmiştir? Mağdur bebeklerin sağlık durumları nedir?" diye sordu.

Zorlu'nun Bakan Memişoğlu'na yönelttiği sorular şöyle:

  1. Bakanlığınızca İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde yoğun bakım ünitelerinde bu suistimalleri önlemek adına ne gibi önlemler alınmaktadır?
  2. Usulsüz işlemlere karıştığı tespit edilen sağlık çalışanları ve 112 Acil Çağrı Merkezi personellerine yönelik ne tür cezai işlemler yapıldı?
  3. SGK dolandırıcılığını engellemek ve hastaneler arasında hasta sevk işlemlerinin şeffaf bir şekilde yürütülmesi için hangi yeni düzenlemeler hayata geçirilecek?
  4. Adı geçen dosyada mağdur bebeklerin sağlık durumları nedir?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri