Meclis'te kapalı oturum: Basın büroları kilitlendi

TBMM Genel Kurulu, İsrail'in saldırıları ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek için kapalı oturuma geçti. Meclis'te kapalı oturumun başlamasının ardından basın bürolarının kapıları kilitlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsrail tehdidi gündemiyle toplandı. İsrail’in saldırıları ve bölgede yaşanan gelişmelerin konuşulması için kapalı oturuma geçildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de İsrail ve Orda Doğu'daki gelişmeler hakkında milletvekillerini bilgilendirecek.

BASIN BÜROLARININ KAPILARI KİLİTLENDİ

Kapalı oturuma geçildiği için, yeminli stenograflar ile görevliler dışındakiler salon dışına çıkarıldı. Meclis'teki Genel Kurul salonuna bitişik basın büroları ve kulisler de boşaltıldı. Basın bürolarının kapıları kilitlendi.

DEVLET SIRRI SAYILACAK

Kapalı oturumlarda genellikle milli güvenlik ve dış politika konuşulur. Kapalı oturumda alınan kararlar, görüşülen konular ve tutanaklar 10 yıl boyunca gizli tutulur. Ayrıca buradaki konuşmalar devlet sırrı sayılıyor. 10 yıl sonra Genel Kurul karar alırsa gizli oturum tutanakları açıklanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri