Meclis'te yeni hafta yoğun geçecek: Tezkere, yargı paketi, 2025 bütçesi...

TBMM, yeni haftada yoğun mesai yapacak. Lübnan Tezkeresi, 9. Yargı Paketi ve tüketicilerin korunmasına yönelik düzenleme Meclis'in gündeminde olacak. Ayrıca 2025 yılı bütçesi için de maraton başlayacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftada yoğun gündemle mesai yapacak. Tüketicilerin korunmasına yönelik düzenleme, 9. Yargı Paketi, Lübnan Tezkeresi Meclis'te görüşülecek konuların başında geliyor. 2025 yılı bütçesi için de görüşme maratonu başlayacak.

ALDATICI VE YANITILTICI REKLAMLARA CEZALAR 10 KAT ARTACAK

Tüketicinin korunmasına yönelik yapılacak düzenlemeyle birlikte aldatıcı ve yanıltıcı reklamlar için cezalar 10 kat artacak. Doğrudan satış sisteminde de düzenlemeye gidilecek. Saadet zincirinden dolayı yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

LÜBNAN TEZKERESİ UZATILACAK MI?

Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılması için tezkere de Meclis'e sunuldu. Tezkerenin bu hafta genel kurulda görüşülmesi bekleniyor.

9. YARGI PAKETİ

Meclis'in gündemindeki en önemli konu, 9. Yargı Paketi. Yeni yargı paketiyle birlikte sesli, yazılı veya görüntülü mesajla işlenen hakaret suçları uzlaştırma yerine ön ödeme kapsamına alınacak. Düzenlemeyle birlikte istismarların önüne geçilmesi hedefleniyor.

2025 BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

Meclis'te bütçe maratonu, 22 Ekim Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nun toplanmasıyla başlayacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 yılı bütçesinin sunumunu yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri