MHP'de istifa dalgası: Burdur'da 8 ilçe başkanı görevlerinden ayrıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Burdur İl Başkanlığı'ndaki yeni atama sonrası sekiz ilçe başkanı görevlerinden istifa etti.

Gültekin Oktay’ın sağlık sebeplerini gerekçe göstererek il başkanlığı görevini bırakmasının ardından, yerine Mustafa Gün atandı. Bu değişiklik sonrası Burdur merkez dahil olmak üzere sekiz ilçenin MHP başkanları ortak bir açıklama yaparak, mevcut şartlar altında çalışmanın mümkün olmadığını ifade etti.

“BİZLER ADAMIN ADAMI DEĞİL, DAVANIN ADAMLARIYIZ”

Görevden ayrılan ilçe başkanlarının imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Bizler adamın adamı değil, davanın adamlarıyız” ifadesi dikkat çekti. Açıklamada, Gültekin Oktay’ın görevden ayrılmasının il teşkilatı üzerinde olumsuz bir etki yarattığı, kendisinin davaya olan sadakati ve üstün gayreti nedeniyle tüm Burdur teşkilatının desteğini kazandığı belirtildi. İlçe başkanları, Oktay’ın yeniden göreve devam etmesini arzuladıklarını vurguladı.

“MEVCUT ŞARTLARDA ÇALIŞMA İMKANI YOKTUR”

Açıklamanın devamında, “Biz, gece gündüz davamızın başarısı için çalışırken, partimizin başarısız olmasını isteyenlere makam verilmemesi gerektiğini düşündük” denildi. İlçe başkanları, partiyi zayıflatmaya çalışanlarla fotoğraf veren kişilere üç hilalin altında yer verilmemesi gerektiğini savunarak, mevcut koşullarda görevlerine devam edemeyeceklerini belirtti.

Son olarak ilçe başkanları, “MHP’nin başarısı için maddi manevi tüm gücümüzle mücadele ettik, ancak bu şartlarda çalışmaya devam etmemiz hayatın ve siyasetin olağan akışına ters” ifadeleriyle istifalarını kamuoyuna duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri