Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışından çarpıcı anket sonuçları

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu yarışında ilk anket sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala adaylar da netleşmeye başladı. Günlerdir merak edilen AK Parti'nin İBB Başkan Adayı olarak Murat Kurum'un ismi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Peki, CHP'den İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile yarışacak olan Murat Kurum için anketler ne söylüyor?

AK Parti'nin adayı açıklanmadan önce MetroPoll araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum yarıştığı takdirde vatandaşın kime oy vereceği soruldu. Metropoll'a göre İmamoğlu yüzde 48.2, Kurum yüzde 33.9 oy alıyor. Ankete katılanların yüzde 17.9'u ise "Fikrim yok!” diyor.

İYİ Partililerin yüzde 84.2’si, DEM Partililerin yüzde 75’i İmamoğlu’ndan yana tercihini kullanıyor. Bu durumda İYİ Parti ve DEM Parti'nin çıkaracağı güçlü aday ile seçmen eğiliminde değişim olacağı yorumları yapılıyor.

Öte taraftan, İYİ Partililerin yüzde 6.1'i, DEM Partililerin ise yüzde 2.7’si Kurum’a oy vereceğini belirtiyor.

ANKETLER FARKLI SONUÇLAR VERİYOR

SONAR araştırma şirketinin geçen ay yaptığı “Yerel seçimden sonra kimi İBB Başkanı görmek istersiniz?” sorusuna vatandaşlar şu yanıtları verdi:

Ankete katılanların yüzde 31’i İmamoğlu’nu, yüzde 6.7’si Kurum’u söyledi. Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum'un tanınırlığı sorularına da cevap arandı. Buna göre, İmamoğlu’nun tanınırlığı yüzde 93.7 iken Kurum’un tanınırlığı ise yüzde 67.8 olarak gerçekleşti.

SONAR'ın araştırmasına göre ankete katılanların yüzde 51’i İmamoğlu’nu İBB başkanlığına yakıştırırken yüzde 36.9'u da Kurum’dan yana tercihini kullandı.

Diğer bir araştırma şirketi olan OPTİMAR’ın kasım anketine göre ise İBB Başkanlığı için Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 48.8, Murat Kurum diyenlerin oranı da yüzde 30.2 olarak ölçüldü. "Her ikisine de oy vermem" diyenlerin oranı ise yüzde 20.9 olarak kaydedildi.

Murat Kurum, Mayıs 2023 seçimlerinde İstanbul'da Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerine ilk sırada aday gösterilerek milletvekili seçildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 seçimlerinde eski Başbakan Binali Yıldırım karşısında 800 bin oy farkla seçimi kazanan isim oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri