Murat Kurum’dan Başak Demirtaş açıklaması: “Kaos ve karmaşa…”

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Başak Demirtaş'ın İBB Başkan adayı olmama kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ve medya temsilcileriyle bir araya geldiği bir toplantıda konuştu. Kurum, Demirtaş'ın kararını anlamakta zorlandıklarını belirtirken, sürecin ardındaki nedenleri ve gelişmeleri takip ettiklerini ifade etti. Kurum konuyla ilgili bir kaos ve karmaşa olduğunu belirtti.

Ayrıca, İstanbul'un sorunlarına yönelik projelerini SİZTEM İstanbul konsepti üzerine hazırladıklarını ve bu projelerin İstanbul'un geleceğini şekillendireceğine inandıklarını vurguladı.

Murat Kurum, Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu'nu doğrudan İstanbulluların gündemlerindeki başlıklarla belirlediklerini ve 10 temel başlıkta projelerini, hedeflerini, hayallerini anlattıklarını ifade etti. Ayrıca, İstanbul'u Türkiye Yüzyılı'nın lider şehri yapacaklarını ve gerçek belediyecilik iradesini ön plana çıkaracaklarını belirtti.

İstanbul’daki mevcut İBB yönetimini eleştiren Kurum, gerçek belediyecilik iradesi yerine siyasi hedeflerin ön plana çıkarıldığını ifade etti ve "İstanbul'un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız." dedi.

Murat Kurum, İstanbul'un sorunlarına dair birçok konuda projelerini ve çözüm önerilerini paylaşırken, şehrin nüfusunun artışını değil sabit kalmasını arzuladıklarını ve bu yönde çalışmalar yapacaklarını söyledi. Sahipsiz sokak hayvanları sorununa da değinen Kurum, bu konuda hayvan bakım merkezleri kuracaklarını ve sokakları güvenli hale getireceklerini belirtti.

Son olarak, Kurum'un konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladığı bölümde, İstanbul'daki anket sonuçlarına değindi. Kurum, yaptıkları ankette önde olduklarını belirtirken, rakip adaylar ve İstanbul'un geleceği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum'a AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri