İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında partiden ayrılan milletvekillerine değinen Dervişoğlu, "Bir milletvekilinin parti değiştirdiğine ilk kez şahit olmuyoruz. Ayrıca bu zamana kadar partimizden ayrılıp, başka partilere intisap eden kişilerle ilgili olumsuz beyanlarda da bulunmadık. Suçu hep kendimizde ve tercihlerimizde aradık. Şimdi de aynı noktadayız." dedi.
GÜNEŞ MOTEL TEPKİSİ
Dervişoğlu, milletvekili transferleriyle ilgili sert eleştirilerde bulunarak, "Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız, sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken biz bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz," ifadelerini kullandı. Ayrıca, "Bizi ilgilendiren asıl mesele milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır." şeklinde konuştu.
SİYASETTEKİ NORMALLEŞME
İYİ Parti lideri, siyasetteki normalleşme sürecine de değinerek, "Yargıda, emniyette, jandarmada devletin tüm kurumlarında cemaatleri, tarikatları söküp atın normalleşelim," dedi. Dervişoğlu, "Türk vatandaşlığını tasfiye halindeki butik vitrini misal, yerli ve milli pazar malı olmaktan çıkartın, normalleşelim," ifadeleriyle devletin çeşitli alanlarda reform yapılması gerektiğini vurguladı.
KÜÇÜKÇEKMECE'DE ÇÖKEN BİNA
Küçükçekmece'de çöken bina ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, "Hadiseden hemen sonra binanın 1,5 katının sonradan eklendiğini ve inşaatta da deniz kumu kullanıldığını öğrendik. Cinayet silahları hemen ortaya çıktı aslında. Affedilen cinayet silahları," dedi. Prof. Dr. Naci Görür’ün uyarılarını hatırlatarak, "Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarın depremde ne olur onu düşünemiyorum bile," ifadelerine yer verdi. Dervişoğlu, bu konuda acil ve kapsamlı bir iş birliği çağrısında bulunarak, "İstanbul’da deprem gerçeği bir parti meselesi değildir, siyasi konulara çerez yapılacak bir mesele değildir." dedi.
VİZE SORUNU VE MEB'E TEPKİ
Dervişoğlu, vize sorununa da değinerek, "Bugün Türkiye’nin üniversite hocası, milli sporcusu, iş insanları, Avrupa ülkelerinin konsolosluk binaları önünde günlerce sıra bekliyor," dedi. Türk vatandaşlarının vize sorunları nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Dervişoğlu, "Sebep Türk vatandaşlığını bu hale getirenlerdir," şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) mezuniyet törenlerine getirdiği düzenlemelere de tepki gösteren Dervişoğlu, "Müfredat hazırlarken niçin bu kriterler aklına gelmemektedir?" ifadelerini kullandı.