Mustafa Destici milletvekili seçildi mi? Mustafa Destici kimdir?

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin ardın Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, resmi olmayan sonuçlara göre TBMM’nin dışında kaldı…

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, son seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında ayrı bir listeyle katıldığı İstanbul 1. Bölge'de aldığı yüzde 1 oy oranıyla milletvekili seçilemeyerek Meclis'e giremedi.

MUSTAFA DESTİCİ KİMDİR?

Parlamento dışında kalan Mustafa Destici, ilahiyatçı, felsefeci, eğitimci ve siyasetçi kimliğiyle tanınır. Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olan Destici, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Felsefesi (Felsefe Tarihi) alanında yüksek lisans yapmıştır.

Mustafa Destici, kariyerine Millî Eğitim Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'na bağlı okullarda öğretmen olarak başlamıştır. Daha sonra Gazi ve İnönü üniversitelerinde akademisyen olarak görev almıştır. Aynı zamanda Bizim Ocak, Nizam-ı Âlem Ocakları ve Alperen Ocakları gibi sivil toplum örgütlerinde aktif rol almıştır. Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi'nde Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterlik gibi önemli görevlerde bulunmuş ve nihayetinde Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı olarak seçilmiştir.

Aynı zamanda Destici, evli ve üç çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri