Mustafa Ilıcalı kimdir? Mustafa Ilıcalı Acun Ilıcalı'nın neyi oluyor? Mustafa Ilıcalı bakan mı olacak?

Kabine kulisleri tüm hızıyla devam ediyor. Son zamanlarda ismi kabine için geçen Mustafa Ilıcalı merak edilmeye devam ediyor. Peki, Mustafa Ilıcalı kimdir? Mustafa Ilıcalı Acun Ilıcalı'nın neyi oluyor? Mustafa Ilıcalı bakan mı olacak?

Seçimlerin ardından Türkiye'nin siyaset gündeminde kabine kadroları konusu büyük bir önem taşıyor. Vatandaşlar, yeni oluşturulacak kabine kadrolarını merakla beklerken, bazı kulislerde Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanabileceği iddiaları gündeme geldi. İşte, Mustafa Ilıcalı hakkında merak edilenler:

MUSTAFA ILICALI KİMDİR?

Mustafa Ilıcalı, 15 Haziran 1954 tarihinde Erzurum'da doğdu. Türk Profesör ve siyasetçi olarak tanınır. Aynı zamanda ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı'nın amcasıdır. Ilıcalı, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu ve inşaat mühendisliği alanında 2002 yılında profesörlük unvanını aldı. Halen Bahçeşehir Üniversitesi'nde Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

SİYASİ KARİYERİ

Mustafa Ilıcalı'nın siyasi kariyeri de dikkat çekicidir. 2002-2007 yılları arasında XXII. dönem Erzurum milletvekili olarak görev yapmıştır. Ayrıca, 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın danışmanlığını üstlenmiştir. Kasım 2015 seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden XXVI. dönemde tekrar Erzurum Milletvekili olarak seçilmiştir.

Bu iddiaların doğruluğu henüz kesinleşmemiş olsa da, Mustafa Ilıcalı'nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak atanması Türkiye'nin siyasi arenasında büyük bir gündem oluşturdu. İlerleyen günlerde resmi açıklamaların yapılması bekleniyor ve Mustafa Ilıcalı'nın gelecekteki rolü daha net bir şekilde belirginleşecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yeni TBMM Başkanı kim olacak? Yeni TBMM Başkanı Numan Kurtuluş mu olacak?

Siyaset Haberleri