Özgür Özel'den İmamoğlu davası hakkında açıklama: Böyle bir ceza Türkiye için kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hakaret davasına ilişkin yaptığı açıklamada, böyle bir cezanın Türkiye için kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Kimse buradan çıkacak bir cezayı normalleştirmesin.” dedi.

ABD’ye yapacağı ziyaret öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, New York’ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler Zirvesi ve Sosyalist Enternasyonal Toplantısı hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecine de değinen Özel, bu konuda uluslararası desteğin önemini vurguladı.

NEW YORK’TA ANKARA DEKLARASYONU SUNULACAK

CHP lideri Özel, Sosyalist Enternasyonal kapsamında Ankara'da hazırlanan Ankara Deklarasyonu’nu New York’ta sunacaklarını belirtti. İsrail'in Filistin’e yönelik saldırıları ve Türkiye’nin AB üyeliği gibi küresel ve yerel konuların zirvenin ana gündem maddeleri olduğunu ifade eden Özel, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda destek talebini dile getireceğini söyledi.

OKULLARDA HİJYEN SORUNU

Özgür Özel, eğitim sistemiyle ilgili sorunlara da dikkat çekerek, okulların hijyen koşullarının yetersiz olduğunu söyledi. Temizlik personeli alımının geciktiğini ifade eden Özel, CHP’li belediyelerin okullara temizlik desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Özel ayrıca, önümüzdeki günlerde öğretmenlerle birlikte çeşitli okulları ziyaret edeceklerini açıkladı.

"TÜRKİYE'YE BU AYIBI YAŞATACAKLARINI SANMIYORUM"

Özgür Özel'e, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik devam eden hakaret davası da soruldu. Özel, İmamoğlu ile sürekli temas halinde olduklarını ve bu konuda bir toplantı yapacaklarını belirtti. “Her ihtimali değerlendiriyoruz. Kimse bu davadan bir cezayı normalleştirmeye çalışmasın” diyen Özel, Türkiye’nin bir daha böyle bir hukuksuzluğa sahne olmayacağını düşündüğünü ifade etti.

"CEZAYI KABUL ETMİYORUZ"

Ekrem İmamoğlu’na yönelik dava süreci hakkında konuşan Özel, Türkiye'nin böyle bir siyasi ayıba bir kez daha sahne olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı. "Kimse bu cezayı normalleştirmesin, Türkiye'ye bu ayıbı tekrar yaşatacaklarını sanmıyorum" diyerek sert bir çıkış yaptı.

Ziyareti kapsamında Özel, New York’taki uluslararası temaslarının ardından partiyle ilgili gelişmeler hakkında da kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri