Özgür Özel'den Yenidoğan Çetesi hastanelerine kamulaştırma çağrısı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kamuoyunda "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen ve yeni doğan bebekleri özel hastanelere naklederek haksız kazanç sağlamakla suçlanan çete hakkında açıklamalarda bulundu.

Eğitim uzmanları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları ile partisinin düzenlediği "Eğitim Zirvesi"nde konuşan Özel, iddianamede adı geçen hastanelerin bir gecede kamulaştırılması çağrısında bulundu.

Özel, "15 Temmuz gecesi FETÖ'nün hastaneleri, dershaneleri, okulları bir gecede kamulaştırıldı. Bu olayda OHAL ilan etmeye gerek yok. Getirin, o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Hodri meydan" dedi.

"YENİ DOĞAN BEBEKLER GÜVENDE DEĞİL"

Konuşmasında çocukların güvende olmadığını vurgulayan Özel, toplumun karşı karşıya kaldığı güvensizlik duygusuna dikkat çekti. "Bu ülkede çocuk okutuyorsun, güvende değil. Üniversiteye gidiyor, evleniyor, boşanıyor, güvende değil. Yeni doğuyor, yine güvende değil. Gençler artık 'Bu şartlarda çocuk mu doğurulur?' diye soruyor ve kedi sahipleniyor. Ancak maalesef sadece özel okul ve hastane sahiplerinin yatları, kotraları ve Mercedesleri güvende" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİNE YÖNELİK SUÇLAMALAR

Olayla bağlantılı olduğu iddia edilen CHP'li belediye meclis üyesiyle ilgili eleştirilere de değinen Özel, partisinin bu konuda net bir duruş sergilediğini belirtti. "Bu işin 10 kilometre bile yakınında duran bir CHP'li varsa, onu partide tutan şerefsizdir, namussuzdur" diyerek, iddialara sert yanıt verdi.

SAVCIYA TEHDİT İDDİALARI VE SAĞLIK BAKANI'NA ELEŞTİRİLER

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu hedef alan Özel, çetenin savcıyı tehdit edecek kadar geniş bir erişim ağına sahip olduğunu iddia etti. "Soruşturmayı yapan savcıyı tehdit edebilecek kadar bilgiye ulaşmış bir çete ile karşı karşıyayız. Bu durumdayken Sağlık Bakanı’nın sorumluluğunu kabul etmemesi ve olaydan kendini aklamaya çalışması kabul edilemez" dedi. Özel ayrıca, eski Sağlık Bakanı'na ait bir hastanenin bu olayın merkezinde yer aldığını ileri sürdü.

"HEPSİNİ BİR GECEDE KAMULAŞTIRALIM"

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, adı geçen hastanelerin kamulaştırılması gerektiğini vurguladı. "15 Temmuz'da FETÖ'nün bütün yapıları bir gecede kamulaştırıldıysa, bu hastaneler de kamulaştırılmalı. Ruhsatları askıya alınmalı ve kayyum atanmalı. Eğer bu konuda adım atılmıyorsa sorumluluk Erdoğan’dadır" diyerek hükümete çağrıda bulundu.

Özel'in bu açıklamaları, "Yenidoğan Çetesi" skandalının ardından hükümetin sağlık sektöründeki kontrol eksikliklerini yeniden gündeme taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri