Şanlıurfa Hilvan'da 2 Haziran 2024 Yerel Seçim sonuçları nasıl?

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde vatandaşlar, 5 yıl süreyle görev alacak belediye başkanlarını seçmek için 2 Haziran'da yeniden sandık başına gitti.

Mart yerel seçimlerinde çıkan sonuçlara AK Parti'nin 15 sandıkta itiraz etmesi üzerine, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. Hilvan'da kayıtlı 27 bin 686 seçmen, sekiz okulda kurulan 125 sandıkta oy kullandı.

Oy verme işlemi sabah saat 08'de başladı ve 17'de sona erdi. YSK'nın kararına göre, sadece belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için değil, aynı zamanda Akçakale, Eyyübiye, Hilvan ve Siverek ilçelerine bağlı 17 mahallede de muhtarlık seçimleri gerçekleştirildi.

31 Mart yerel seçimlerinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Adayı Serhan Paydaş yüzde 33.2, AK Parti Adayı Aslan Ali Bayık yüzde 30.71, Yeniden Refah Partisi Adayı Hanif Düzme yüzde 18.77 ve CHP Adayı Mehmet Celal Avcı yüzde 9.3 oy almıştı. Bu sonuçlar, seçimlerin yenilenmesine neden olan itirazlarla birlikte yeniden değerlendirilecek.

Hilvan'da oy sayımına geçildi. Seçim sonuçları netleştiğinde, Hilvan halkının yeni belediye başkanının kim olacağı belli olacak.

Seçimde aday olan diğer isimler arasında İYİ Parti'den Aysel Pertav, Bağımsız Aday Aziz Salgın, Demokrat Parti'den Bünyamin Ökten, Hür Dava Partisi'nden İmam Bazik, Büyük Birlik Partisi'nden Mahmut Kılık, Saadet Partisi'nden Musa Sakınış ve Bağımsız Türkiye Partisi'nden Nurullah Kıran yer alıyor.

Hilvan yerel seçimlerinin sonuçları, oy sayımının tamamlanmasıyla birlikte resmi olarak açıklanacak. Seçimin yine DEM Parti ve AK Parti adayları arasında geçmesi beklenirken YRP ve CHP seçimenlerinin hangi adayı destekleyeceği ve katılımın ne kadar yüksek olacağı seçim sonucunu belirleyecek detaylar gibi görünüyor.

2 HAZİRAN 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

2 Haziran 2024 Yerel Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre Hilvan’daki seçimleri 31 Mart'ta 600 oy farkla kazanan DEM Parti yeniden kazandı. AK Parti’nin Adayı Aslan Ali Bayık 6 bin 812 oy alırken, DEM Parti’nin adayı Serhan Paydaş ise 10 bin 357 ol aldı.
DEM Parti, en yakın rakibine 3 bin 545 oy fark atarak seçimi kazanmış oldu.

Hilvan'da 2019'da AK Parti yüzde 49, HDP yüzde 33 oy almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri