SON DAKİKA| AK Parti programına silahlı saldırı | 1 kişi ağır yaralandı

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay yerel seçim çalışmalarını sürdürürken uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı.

Aziz Yeniay, Mardin'li hemşehrilerini ziyaret ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Araçla gelen saldırganların şoför dahil 4 kişi olduğu görülürken aracın plakasının da sökülöüş olduğu belirtildi. 3 saldırgandan ikisi tabancayla biri de uzun namlulu silahla ateş açıyor.

Cumhur İttifakı İstanbul Adayı Murat Kurum, saldırının detaylarını paylaştı ve terör ihtimali vurgusunda bulundu. Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir vatandaşın hayatını kaybettitiğini de açıklamıştı ardından bu bilginin doğru olmadığını öğreendiğini ileterek yeni bir paylaşım yapan Murat Kurum yaralanan vatandaşı ziyaret ettiğini ve ameliyatın sürdüğünü de söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek ağır yaralı olan bir vatandaş olduğunu duyurdu ve saldırıyı lanetledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da saldırının detaylarını paylaştı ve Kanarya Mahallesinde yaşanan saldırının uzun namlulu silahlar ve tabancalarla yapıldığını E.G.D adlı kadın vatandaşın yaralandığını belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını belirtti ve saldırıyı lanetledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da saldırıyla ilgili açıklama yaptı saldırının AK Parti'ye yönelik olmadığını ve yaralanan kadının başka bir asayiş olayı sebebiyle yaralandığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri