Tanju Özcan'ı CHP'den göndermeye kararlılar: Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

CHP'den 1 yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ihraç süresinin dolmasıyla birlikte partisine geri dönmüştü. Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiriler yapan Özcan, bir kez daha disipline sevk edildi ve kesin ihracı isteniyor.

CHP'den 1 yıllığına ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ihraç süresinin dolmasıyla birlikte partisine geri dönmüştü. Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiriler yapan Özcan, bir kez daha disipline sevk edildi ve kesin ihracı isteniyor.

10 gün önce cezası biten Özcan, bu kez kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Tanju Özcan, son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu en sert eleştirenler arasında yer alıyor. Sözcü'den Aytunç Erkin'in haberine göre, CHP’ye geri dönen Tanju Özcan, bugün yapılan MYK toplantısında kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

KILIÇDAROĞLU'NU İSTİFAYA DAVET ETMİŞTİ

Özcan, Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet edip, İmamoğlu'na da genel başkanlığa aday olması için çağrı yapmıştı. Seçimin ardından açıklama yapan Özcan, "Sn Kılıçdaroğlu'na emekleri için teşekkür ederiz. Kendisini yanıltan, özellikle ilk turda yanlış yönlendiren, o gitsin de biz gelelim diyen 3-5 zavallı, kendi menfaatlerini, ülke menfaatlerinin önüne koyan, yakın çevresindeki yalaka takım kaybetmiş ve ettirmiştir. Tarihi çağrımdır! Sn İmamoğlu derhal CHP'nin başına geçmelidir. Nokta" demişti.

"2024'TE AYNI KADRO OLURSA..."

Tanju Özcan Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere aynı kadro ve aynı söylemlerle gidilmesi halinde başarı şansı olmadığını söyleyerek, “Aynı moral bozukluğuyla devam edilirse seçimde başarı, altılı ganyanda en fazla oran veren sürpriz ata oynamak gibi bir şey, keloğlanın yeniden saçlarının çıkmasını istemek gibi bir şey olur” ifadelerini kullanmıştı.

"GENEL BAŞKAN HESAP UZMANI..."

Tanju Özcan'ın eleştirileri art arda devam ederken son olarak Kılıçdaroğlu'nun "Değil 6'lı Masa, Türkiye'nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16'lı Masa kuracağım" sözlerini eleştiren Özcan, "Bu konuşmadan sonra şöyle kaba bir hesap yaptım. Biz 6'lı masada bulunan kendimiz ve İYİ Parti hariç, oylarının toplamının %1 bile ettiğine emin olmadığım 4 partiye 35 Milletvekili verdik. Masa 16'ya çıkarsa; 35 bölü 4, çarpı 16, eşittir 140 Milletvekili vermemiz gerekecek. Sayın Genel Başkan hesap uzmanı ama ben 16'lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum" demişti.

"BAŞKALDIRIYORUM"

Özcan, karar sonrası sosyal medyadan tek kelimelik bir paylaşım yaptı. Özcan, "Başkaldırıyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na "tek adam" eleştirisi: CHP bal gibi tek adam partisi!
Bolu Belediye Başkanı Özcan Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Olmadı kardeşim, halk seni tutmadı, sevmedi...

Siyaset Haberleri