TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan İsrail'e sert tepki!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren ifadelerine sert tepki gösterdi.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanlık cephesiyle birlikte hareket etmeye devam edeceğini belirtti.

"AHLAKSIZLIKLAR TÜRKİYE'Yİ VE CUMHURBAŞKANIMIZI YOLUNDAN DÖNDÜREMEYECEK"

Kurtulmuş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Bu ahlaksızlıkları, insanlık cephesiyle birlikte hareket eden Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı asla yolundan döndüremeyecektir. Türklerin tarihi de Müslümanların mazisi de bellidir. Geçmişimizde nasıl mazlumdan yana olup zalime karşı durduysak, gelecekte de bu duruşumuzdan zerrece taviz vermeyeceğiz. Ta ki Filistinliler özgür olana dek."

"KORKUYLA AKIL DIŞI DAVRANIŞLARA BAŞVURUYORLAR"

Kurtulmuş, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın çirkin paylaşımının, İsrail'in yaptığı katliamların uluslararası mahkemelerde ve insanlığın vicdanında mahkum olduğunu görerek kapıldıkları korkuyla akıl dışı davranışlara başvurduklarını gösterdiğini ifade etti.

İSRAİL'İN KATLİAMLARI VE ULUSLARARASI TEPKİ

İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı saldırıları devam ederken, Türkiye bu katliamları durdurmak için yoğun çaba sarf ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta İsrail'in soykırım niteliğindeki eylemlerini sert bir şekilde eleştiriyor. Erdoğan'ın Rize'de yaptığı, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız" açıklaması uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri