TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, Fransız Senatörlerle kritik görüşme yaptı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Fransa Senatosu Dışişleri, Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu heyetiyle Meclis'te bir araya geldi.

Oktay, görüşmede yaptığı açıklamada, dünya genelinde çoklu krizlerin yaşandığı bir dönemden geçildiğini belirtti. Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin uzun bir geçmişe dayandığını vurgulayan Oktay, "İş birliğimizi her alanda daha da güçlendirmek istiyoruz. Doğrudan ve düzenli diyalog büyük önem taşıyor. Ekonomi ve ticaret, ikili ilişkilerimizin en güçlü olduğu alanlardan biridir," dedi.

Ortak projelerin geliştirilebileceğine dikkat çeken Oktay, parlamenter diplomasinin açık ve samimi bir iletişim kanalı olarak ilişkilerin derinleştirilmesinde önemli bir araç olduğunu ifade etti. Karşılıklı ziyaretlerle parlamenterler arasındaki diyaloğun teşvik edilmesinin yararlı olacağını da belirtti.

KIBRIS VE KARABAĞ KONUSU ELE ALINACAK

Oktay, görüşmede Türkiye-AB ilişkileri, terörle ve düzensiz göçle mücadele, İsrail'in saldırıları, Rusya-Ukrayna savaşı, Kıbrıs ve Karabağ meseleleri gibi önemli konuların ele alınacağını söyledi.

Fransa Senatosu heyeti adına konuşan Senatör Christian Cambon, Türkiye'nin uluslararası arenada önemli bir role sahip olduğunu vurguladı. Cambon, Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher'in TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a gönderdiği bir mektubu da Oktay'a takdim etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri