TBMM Genel Kurulu'nda gündem Filistin!

TBMM Genel Kurulu'nda bir araya gelen grup başkanvekilleri İsrail-Filistin Savaşı başta olmak üzere gündemde olan konularla ilgili söz aldı.

TBMM Genel Kurulu'nda siyasi partilerin grup başkanvekilleri gündemde olan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İSRAİL SALDIRILARI LANETLENDİ

Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, milli yas ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı adımların devam etmesini temenni ediyoruz." dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, da İsrail vahşetini lanetleyerek: "İsrail güvenlik güçleri en temel insani değerleri hiçe saydığını artık tüm dünyaya ispat etmiştir. Devlet ve ordu diye geçinenlerin yapmış olduğu tüm bu insanlık dışı saldırılar, faili oldukları tüm bu vahşet, bir kez daha Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin farkını, yüksek vakarını ve şerefini ortaya koyuyor." dedi.

Dervişoğlu, seçimden önce verilen sözlerin tutulmadığını söyleyerek vatandaşların geçim sıkıntısı içinde olduklarını belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, İsrail'in saldırılarından hareketle şu açıklamalarda bulundu: "Savaş ve insanlık suçu işleyerek tarih ve vicdan önünde hüküm giyen İsrail'in hukuk ve adalete vereceği hesap, zaman aşımına asla uğramayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, katlettikleri masum bebeklerin ahını asla unutturamayacaklar."

GÜNDEMDE EKONOMİ DE VARDI

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, İsrail'in yaptığı saldırıların bir insanlık suçu olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "İsrail'in yaptığı cinayettir, katliamdır, barbarlıktır." ifadesini kullanan Köksal, "Hiç kimsenin duyarsız kalmaması gerekiyor. Bütün dünya kamuoyunun yaşananlara karşı duyarlı olması, herkesin inisiyatif ve sorumluluk alması gerekiyor. Filistin halkının sonuna kadar yanındayız."

Köksal, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile bin 500 memur alınacağı hakkında da bir hatırlatma yaparak, ''Fahiş fiyata kendileri neden olanlar, iki sene evvel patates deposunda üreticiye hesap soranlar, son iki senedir marketlere indirim timi yollamaya başladılar. Bakan diyor ki (Enflasyonu bin 500 elemanla düşüreceğiz)" ifadelerine yer verdi.

''ALLAH'IN DA BİR ADALETİ VAR''

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, konuşmasına 20 yıl önce vefat eden Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatarak başladı. Zengin: "Kendisinin en önemli özelliği barışın timsali olması. Savaşın içinde barışa dair olan iyi niyetini, heyecanını koruması çok çarpıcı." diye konuştu.

Zengin, "İsrail'in Filistin karşısında çok güçlü olduğunu zannediyoruz ama tarihin bize neler getireceğini, hangi sürprizlere meyyal olduğunu bilmiyoruz. Allah'ın da bir adaleti var. İnanıyoruz ki tüm bunlar olması gereken mecraya, barışa, hakka, doğruya doğru evrilecek." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri