TBMM Genel Kurulunda gündem yoğun!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz hakkı verildi.

TBMM Genel Kurulunda, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, vatandaşların tapu ve veraset işlemlerinde yaşadığı zorlukları dile getirdi.

Öztürk, veraset işlemlerinin sürecinin uzun ve yorucu olduğunu belirterek, gelişmiş ülkelerin dijitalleşme sayesinde bu tür işlemleri büyük ölçüde internet üzerinden gerçekleştirdiğini söyledi. Türkiye'de işlemlerin hala yüz yüze yapıldığını ifade eden Öztürk, bunun vatandaşın zamanını çaldığını ve devlet kaynaklarının verimsiz kullanılmasına neden olduğunu vurguladı.

TOKAT MADEN RUHSATLARIYLA TAHRİP EDİLİYOR

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise Tokat ilindeki dağ ve çevre sorunlarına dikkat çekti. Durmaz, Tokat'ın İstanbul'dan sonra en fazla tarihi eser envanterine sahip olduğunu belirtti ve "22 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, Tokat'ın coğrafyasının yaklaşık yüzde 46'sı maden ruhsatlarıyla tahrip ediliyor." dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdürrahim Dusak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı eleştirdi. Dusak, "Netanyahu, İsrail'in işlediği savaş suçlarına ortak olmakla kalmayıp, batının iki yüzlü duruşunu bir kez daha gözler önüne sermiştir." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri